Promo
787

Kompanija Infobip nastavlja uspješnu priču u BiH, novi ured u Tuzli traži 25 stručnjaka

Pangea Campus u Vodnjanu, Hrvatska
Jedan od lidera IT industrije u Bosni i Hercegovini ove godine proslavlja devet godina poslovanja u našoj zemlji te, nakon Sarajeva, otvara ured u Tuzli početkom februara tekuće godine.

Uz više od 100 mladih inžinjera i stručnjaka trenutno uposlenih u Bosni i Hercegovini u novom tuzlanskom uredu traži se 25 stručnjaka.

Infobip želi postati centar izvrsnosti inžinjerstva koji će okupljati najbolje softverske inžinjere na stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja.

Infobipova agilna korporativna kultura omogućava developerima i inžinjerima da steknu iskustvo na globalnim projektima, u okruženju koje cijeni i podstiče razvoj vlastitih proizvoda.

"Naši developeri i inžinjeri imaju prilike stvarati inovativna messaging rješenja zajedno s našim klijentima u koje se ubrajaju brendovi kao što su Uber, Viber, WhatsApp i tako mogu ostaviti svoj trag u svijetu globalnih komunikacija te imaju priliku aktivno sudjelovati u kreiranju budućnosti", zaključuje Silvio Kutić, CEO Infobipa.

Infobip CEO – Silvio Kutić
Infobip CEO – Silvio Kutić

Uposleni u Infobipu percipiraju kompaniju kao jedinstvenu u regionu zbog pristupa ljudima, mogućnosti upoznavanja različitih kultura, putovanja, radnog okruženja koje podstiče vlastiti razvoj kroz edukacije, ali i razmjenu ideja i mišljenja s kolegama širom svijeta.

Prilike za zapošljavanje u Tuzli i Sarajevu

Otvorenje ureda u Tuzli donosi nove prilike za one koji žele biti dio ove uspješne poslovne priče i graditi svoju karijeru u kompaniji koja razvija najnaprednija globalna komunikacijska rješenja. Ovaj ured trenutno ima otvorene sljedeće pozicije: software inžinjer, prodajni inžinjer i menadžer prodaje.

Java Software Inžinjer i Senior Java Software Inžinjer/Tim lider Infobip razvija interne proizvode što uposlenicima pruža slobodu u radu i izboru tehnologija kojima će riješiti i najizazovnije tehničke probleme. Ova činjenica omogućava zaposlenima da sami određuju tempo rada i rokove, te da biraju tehnologije i načine za implementaciju vlastitih ideja. Dinamičnost industrije zahtjeva konstantno isprobavanje novih tehnologija, što zaposlenicima daje dodatnu priliku za kontinuirano učenje i unapređenje tehničkih vještina.

U različitim industrijama kompanije se suočavaju sa izazovima slanja velikog broja poruka svojim krajnjim korisnicima širom svijeta, kroz različite kanale komunikacije: SMS, PSTN pozivi, VoIP, email, push, na brz i jednostavan način.

U 2018. godini putem Infobip platforme poslano je preko 99 milijardi poruka. Ova jedinstvena komunikacijska platforma je sačinjena od 400 mikroservisa, od kojih svaki radi na više geografskih lokacija zbog pouzdanosti platforme. To znači 5.000 virtualnih mašina na preko 15 geolociranih data centara. Podaci se razmjenjuju preko interne mreže i spremaju na 600 različitih instanci baza podataka.

Infobip sarajevski tim na godišnjem događaju Bjelašnica Winter Impact 2018
Infobip sarajevski tim na godišnjem događaju Bjelašnica Winter Impact 2018

Zaposlenici u odjelu Development, Product Development i Networking, imaju edukacijski budžet koji mogu koristiti za razvoj različitih vještina i znanja kroz pohađanje kurseva, kupovinu knjiga i odlaske na različite konferencije, te iz istog razloga Infobip organizuje i internu DevDays konferenciju. Infobip stoji i iza organizacije serije uspješnih MeetUp evenata pod nazivom Let’s talk about IT, koja okuplja brojne entuzijaste iz IT zajednice i pruža dodatne mogućnosti za razmjenu znanja i iskustava. Cilj kompanije je stvoriti atmosferu koja podstiče uposlene da konstantno uče i istražuju nove oblasti.

Prodajni inžinjer Najbolja rješenja nastaju radom edukovanih timova stručnjaka. Infobip prodajni inžinjeri pružaju podršku klijentima kao i internim Infobip timovima kroz svoju konsultantsku ulogu. Dizajniranjem i prilagođavanjem rješenja i studija slučaja, oni učestvuju u procesu prodaje koordinirajući tehničke izazove kako bi obezbjedili najbolje i najadekvatnije rješenje za klijenta.

Menadžer prodaje Kao što je već navedeno, kompanija svoje operacije vodi u 60 ureda, što otvara priliku za razmjenu iskustava i putovanja na različita internacionalna tržišta. Pozicije u prodajnom odjelu nude jedinstveno iskustvo rada u globalnom timu sa nekim od najvećih globalnih klijenata. Ono što Infobip razlikuje od drugih, naizgled sličnih kompanija, jeste činjenica da razvijaju i nude sopstvena komunikacijska rješenja te samim tim svi zaposleni učestvuju u postizanju globalnih rezultata i uspjeha.

Više o trenutnim prilikama za rad u ovoj internacionalnoj kompaniji možete pročitati na Careers stranici.

O Infobipu

Infobip razvija napredna komunikacijska rješenja, omogućavajući kompanijama da komuniciraju na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze. Tehnologija koju razvija Infobip omogućava besprijekornu mobilnu interakciju između poslovnih subjekata i pojedinaca. S više od deset godina iskustva u industriji Infobip danas zapošljava 1400 ljudi te kroz 60 ureda djeluje na šest kontinenata, razvijajući vlastitu komunikacijsku platformu i usluge koje mogu doprijeti do 7 milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja.