70. godišnjica
149

Kompanija 'Igman' potpisala višemilionske ugovore sa partnerima iz SAD i Egipta

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 70. godišnjice poslovanja, kompanija za proizvodnju oružja i streljiva „Igman“ d.d. Konjic potpisala je ugovore višemilionske vrijednosti sa partnerima iz Sjedinjenih Američkih Država (5,5 miliona dolara) i Egipta (1,5 miliona eura).

Direktor "Igmana“ Đavid Muratbegović je zbog toga izrazio zadovoljstvo te istaknuo da kompanija gotovo cjelokupnu proizvodnju plasira na strana tržišta, odnosno da izvozi na sve kontinente, u više od 50 zemalja svijeta.

Takav uspjeh, naglasio je, moguće je ostvariti profesionalnim radom zasnovanim na poslovnoj filozofiji gdje se povjerenje gradi i uspjeh postiže uvažavanjem tržišnih zakonitosti.

" 'Igman' je danas kompanija koja ostvaruje svoje kratkoročne i dugoročne poslovne ciljeve. Za 'Igmanov' uspjeh zaslužni su, prije svega, zaposlenici u svim sektorima – kontrole, proizvodnje i marketinga, a kojih danas ima 1.263. Ponosan sam što sam na čelu kolektiva koji baštini multikulturalnost i toleranciju, kolektiva gdje je čovjek, radnik na prvom mjestu, kolektiva koji jedobro organizovan, vitalan i strateški usmjeren i proslavlja 70 godina postojanja. Veliko poštovanje izražavam za ljude koji su utemeljili fabriku, za ljude koji su radili i sada rade i sve koji su 'Igman' vodili proteklih sedam decenija", rekao je Muratbegović.

Na akademiji su također federalni premijer Fadil Novalić i partneri iz Amerike i Egipta izrazili mišljenje da su najveća „vrijednost" kompanije uposlenici i dobro liderstvo.

Premijer Novalić čestitao je kompaniji i menadžmentu "Igmana" na uspjehu, navodeći da je 70 godina zaista dug životni vijek.

Ovim događajem završen je današnji program obilježavanja 70. godišnjice najveće bosanskohercegovačke kompanije iz oblasti namjenske industrije "Igman“ d.d. Konjic.