biznis
0

Kompanija Globtour Event počinje rad u BiH

FENA
Svečano otvaranje kompanije Globtour Event d.o.o Sarajevo, Carlson Wagonlit Travel (CWT) partnera u Bosni i Hercegovini, upriličeno je danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

O novoj bh. kompaniji, osnivaču i partneru, novim uslugama i tehnologijama na press konferenciji govorile su direktorica i predsjednica Uprave Globtour Event Zagreb Vesna Pritchard Scholz, direktorica i članica Uprave Globtour Event Zagreb Renata Nevidal i direktorica Globtour Event Sarajevo Alma Karačić.

"Kao vodeća tvrtka u sektoru, standard najviše razine usluge želimo na istom nivou prenijeti na tržište i u BiH, te omogućiti klijentima u BiH da iskuse istu uslugu na koju su navikli na globalnoj razini" poručila je Vesna Pritchard Scholz.

Renata Nevidal je naglasila kako su sa ciljem pružanja najbolje usluge i kreiranjem uštede za korporativne klijente u prilici ponuditi vrhunsku uslugu, bilo da je riječ o organizaciji poslovnih putovanja, ili pri organizaciji skupova ili kongresa.

Alma Karačić je izjavila kako će ovo biti veliki iskorak u dosadašnjoj ponudu u ovoj oblasti u BiH. "Radujem se da će i naša zemlja kroz poslovanje Globtour Event agencije imati priliku da prateći svjetske i evropske trendove našim klijentima ponudi vrhunsku uslugu organizacije putovanja", istakla je Karačić.

Otvaranjem ureda Globtour Event d.o.o. Sarajevo, Bosna i Hercegovina se priključuje vodećoj međunarodnoj kompaniji Carlson Wagonlit Travel koja je specijalizirana za organizaciju i optimiziranje poslovnih putovanja. CWT ima svoje kompanije i predstavništva u više od 150 zemalja i 20.000 uposlenika širom svijeta, te 62 miliona rezervacija u 2011.

Globtour Event planira raditi s kompanijama koje sarađuju s CWT-om na globalnom i lokalnom lokalnom nivou.

Globtour Event Zagreb, kao osnivač i investitor, planira u budućnosti uložiti značajna sredstva, znanja i nove tehnologije u svoju bh. kompaniju, kako bi što uspješnije bili ostvareni planirani ciljevi i aktivnosti u BiH, s tendencijom širenja na druge zemlje u regiji.