biznis
0

Kompanija "AS" Jelah postala najveći dioničar u Vispak Visoko d.d.

FENA
Nakon održane vanredne Skupštine dioničara kompanije Vispak Visoko, kompanija "AS" iz Jelaha postala je najveći dioničar i time je okončano vlasničko povezivanje dvije respektabilne bosanskohercegovačke kompanije, saopćeno je iz ove kompanije.

Naime, kompanija "AS" Jelah je odlučila dugogodišnju uspješnu poslovnu saradnju s Vispakom dodatno osnažiti vlasničkim povezivanjem.

"Sigurni smo da ćemo kao grupacija vratiti izgubljene Vispakove pozicije na tržištu, naročito imajući u vidu finansijsku snagu "AS"-a kao i razvijenost naših distribucijskih kanala koji će sada biti neposredno u službi plasmana Vispakovih proizvoda čime ćemo nesumnjivo osnažiti poziciju obje ove kompanije, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu", istakao je Semir Sejdinović, predsjednik Skupštine dioničara Vispak Visoko.

Dodao je da je krajnji cilj jačanje Vispakovih brandova poput Zlatne džezve, Esspresso kafe, Stampi krem i drugih proizvoda na osnovu čega se očekuje i povećanje obima prodaje i iskorištenosti Vispakovih proizvodnih kapaciteta.

Na ovaj način "AS" Jelah je postao vodeća grupacija u Bosni i Hercegovini u oblasti proizvodnje konditorskih proizvoda, saopćeno je iz "AS"-a Jelah.

Povezivanjem kompanija se najavljuje da će razvojna strategija dodatno povećati broj radnih mjesta i da će u svakom slučaju jedna od najvažnijih grupacijskih vrijednosti biti pravovremena isplata plaća i naknada zaposlenicima.

Kompanija Vispak Visoko je prepoznatljiva po najjačim domaćim brandovima, a kompanija AS Jelah je jedan od vodećih proizvođača konditorskih proizvoda sa jakom distribucijskom mrežom i s visokim stepenom tehničko-tehnološke razvijenosti proizvodnih procesa.

Grupacija AS Jelah će zajedničkim snagama i resursima vratiti i ojačati izgubljene pozicije Vispaka u BiH i regionu te graditi zajednički nastup na tržištu što će rezultirati nesumnjivom koristi kako za zaposlenike i dioničare, tako i za njihove kupce, povjerioce i širu društvenu zajednicu, najavljeno je u saopćenju.