70. godišnjica
579

Kolona Centrotransovih autobusa prodefilovala ulicama Sarajeva

Piše: I. Č.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Sarajevska kompanija Centrotrans, odnosno njeni uposlenici su povodom 70. godišnjice postojanja kompanije upriličili "defile" kroz glavni grad BiH, a tim povodom se obratio i direktor Safudin Čengić kazavši da uprkos teškim okolnostima za poslovanje uspijevaju ostvariti zavidne rezultate.

"Centrotrans ima blizu 750 uposlenika koji rade na pružanju usluga našim korisnicima. Vremena su izuzetno teška, vrlo je teško raditi i pružati uslugu na način na koji to očekuju naši putnici", kazao je Čengić.

Centrotrans i njegovi uposlenici, ustvrdio je Čengić, čine sve da uslugu izvrše na vrijeme, kvalitetno i da ispune ono zbog čega su prije 70 godina registrovani.

"Naša je obaveza da izvršavamo ono što naši putnici od nas očekuju i da, za njihov novac, osiguramo kvalitetnu uslugu, odnosno da njihov prijevoz bude na vrijeme", rekao je Čengić.

Dodao je da je Centrotrans osnovan prije 70 godina, tačnije 1948. godine, s namjerom da se bavi prijevozom putnika.

"U prethodnih 70 godina prolazili smo kroz mnoga previranja, politička, društvena i ekonomska, ali zahvaljujući uposlenicima uspijevali smo prebroditi sve te prepreke", naveo je Čengić, dodavši da uspjehe ostvaruju zahvaljujući svojim uposlenicima.

Centrotrans je, prema njegovim riječima, imao težak period, kao i kompletna država, od 1992. do 1995. godine.

"Tada je Centrotrans praktično uništen. U tom periodu smo izgubili nešto što se ne može nadoknaditi, a to su ljudski životi. Nestalo je 60 naših kolega i kolegica", prisjetio se Čengić.

Naveo je da su bili svjesni da, ukoliko žele ostati konkurentni i opstati na tržištu, moraju raditi.

"Nije bilo ni nagovještaja da će rat prestati, a Centrotrans je kupio nova vozila. Od tada smo kupili više od 500 autobusa. Potpuno novih, iz tvornice", napomenuo je Čengić na današnjoj konferenciji za medije.