{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kod Španjolskog trga gradit će se kružni tok

F
5.6.2009. u 15:24
0
2
Kod Španjolskog trga gradit će se kružni tok
0
Kod Španjolskog trga gradit će se kružni tok
Na raskrsnici kod Španjolskog trga u Mostaru uskoro će umjesto semafora biti izgrađen kružni tok i pothodnik za pješake, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću grada Mostara.
Naime, u cilju realiziranja projekta rekonstruiranja Španjolskog trga grad Mostar naručio je izradu Idejnog rješenja rekonstrukcije raskrižja od projekte kuće "Integra" d.o.o. iz Mostara, a koje je izrađeno u dvije varijante.

Prva varijanta je klasično raskrižje sa semaforima, a druga je raskrižje s kružnim tokom prometa.

Tim povodom danas je u Gradskoj upravi organizirana stručna rasprava kako bi se dalo mišljenje koja od dva ponuđena rješenja grad treba prihvatiti sa stajališta saobraćajne struke.

Raspravi su, uz gradonačelnika Ljubu Bešlića i saradnike prisustvovali i predstavnici federalnog i kantonalnog ministarstva prometa te Gradskog vijeća Mostara i projektne kuće "Integra".

Nakon stručne rasprave zaključeno je da se prihvati varijanta raskrsnice s kružnim tokom prometa koje osigurava veći protok saobraćaja kroz raskrsnicu i koje je znatno jeftinije s aspekta održavanja (nema semafora).

Radi sigurnosti pješaka na raspravi je predloženo i usvojeno da se projektira pothodnik za pješake između Gimnazije i zgrade bivše Privredne banke, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: