{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kocka leda ispred Ekonomije nije se otopila

S
9.6.2009. u 13:16
0
29
Kocka leda ispred Ekonomije nije se otopila
0
Danas su na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu prezentirani rezultati projekta "Ledena kocka" kojim se svim zainteresiranim grupama željelo ukazati na jedan od načina povećanja energetske efikasnosti i zaštite okoliša.
Prije tri mjeseca na ovom mjestu postavljena je kocka leda zapremine dva kubna metra, a preko kocke je postavljena termofasada debljine 40 centimetara.

Danas je upriličeno javno skidanje termofasade oko ledene kocke, a javnost se mogla uvjeriti da se nakon tri mjeseca jako malo leda otopilo.

Kompanija Percon d.o.o., partner austrijske firme "STO", prvi put u glavnom gradu BiH ostvaruje projekat "Ledena kocka" kojim se teži probuđivanju svijesti ljudi o značaju upotrebe termoizolacije u građevinarstvu, te upoznavanja šire javnosti na finansijske uštede koje pojedinac može ostvariti, upotrebom iste, ne remeteći svijest o zaštiti čovjekove okoline.

Iz kompanije poručuju da dobrim odabirom fasade pojedinac može zaštititi svoj objekat od hladnoće ili toplote koja mu prijeti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: