Za mlade ljude
50

Ključ finansijske budućnosti: ZiraatBank predstavlja Gen-Z karticu

ZiraatBank
ZiraatBank
ZiraatBank BH, najveća inostrana podružnica turskog finansijskog lidera Ziraat Grupacije, 1. februara će predstaviti Gen-Z karticu, posebno osmišljenu za mlade ljude od 15 do 25 godina.

Predsjednik Uprave Banke gospodin Bülent Suer navodi da Gen-Z kartica ima za cilj doprinijeti finansijskoj pismenosti mladih ljudi koji će oblikovati budućnost.

"Naš cilj jeste da sa Gen-Z karticom educiramo mlade generacije na polju finansijske pismenosti te da im omogućimo da, kroz razvijanje pozitivnih navika, sa povjerenjem gledaju u budućnost. Ova kartica nije samo sredstvo plaćanja. To je istovremeno i edukativni alat koji će mladima pomoći u podizanju razine finansijske svijesti. Finansijska pismenost je temeljna vještina koja pojedincima omogućuje svjesnije i moćnije upravljanje svojim životima. Mi imamo cilj da sa Gen-Z karticom mlade podučimo toj vještini. Također, jedan od naših ciljeva jeste i stvoriti snažnu vezu između finansijskog uspjeha i ekološki prihvatljivog načina života", istakao je Suer.

Gen-Z kartica nije samo debitna kartica koja olakšava finansijske transakcije. Ujedno je i podrška na putu ka održivoj budućnosti.

Izrađena od recikliranih materijala, Gen-Z simbolizuje ekološki prihvatljiv stav mlade generacije koja se pokušava boriti protiv globalnog zagrijavanja i klimatskih promjena te ih nadahnjuje da zakorače u održivu budućnost.