{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klix.ba saznaje: Jasmin Bučo novi direktor Autocesta FBiH

1.10.2015. u 18:31
71
137
Klix.ba saznaje: Jasmin Bučo novi direktor Autocesta FBiH
71
Klix.ba saznaje: Jasmin Bučo novi direktor Autocesta FBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba novi direktor Autocesta FBiH bit će Jasmin Bučo, koji će naslijediti Ensada Karića.
Bučo je do sada u JP Autocestama FBiH bio izvršni direktor za projektovanje i građenje, a na novu funkciju bi trebao stupiti za desetak dana.

Podsjećamo, Bučo je u februaru također bio jedan od ozbiljnijih SDA-ovih kandidata za poziciju premijera Kantona Sarajevo, nakon čega je ipak na tu poziciju izabran Dino Konaković.

Inače, dosadašnji direktor Autocesta FBiH Ensad Karić na ovoj poziciji je bio od 2011. godine, za čije je vrijeme izgrađeno 65 kilometara autoceste na Koridoru Vc, a trenutno je u pregovorima za nova 32 kilometra procijenjene vrijednosti 300 miliona eura.

Jasmin Bučo je rođen 1979. godine u Čajniču. Nakon magisterija na odsjeku građevine na INSA Grande Ecole u Lyonu u Francuskoj, postdiplomski studij je završio na Univerzitetu Herriot-Watt u Edinburgu u Velikoj Britaniji, a doktorirao je 2007 godine iz oblasti građevine, na INSA Lyon u Francuskoj.

Radio je kao građevinski inžinjer u grupaciji Bouygues Construction, kao građevinski ekspert za infrastrukturu u kompaniji RTE EDF (i.e. Elektroprenos) u Francuskoj, u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, a od 2011. godine obnaša funkciju Izvršnog direktora za projektovanje i građenje u JP Autoceste FBiH

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: