{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klasu produženi certifikati ISO i HACCP

F
FENA
25.3.2012. u 11:44
0
3
Klasu produženi certifikati ISO i HACCP
0
Klasu produženi certifikati ISO i HACCP
Nakon uspješno provedenog kontrolnog audita u kompaniji Klas d.d. Sarajevo, internacionalna certifikacijska kuća TÜV produžila je ovom prehrambenom proizvođaču certifikate ISO 9001, HACCP I ISO 14001, na trogodišnji period.
Klas je među rijetkim domaćim kompanijama koje u svom proizvodnom procesu još od 1998. godine dosljedno primjenjuju odredbe i smjernice međunarodno priznatih certifikata upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, čime obezbjeđuje kvalitetnu, higijenski ispravnu i sigurnu hranu te upravlja procesima koji nemaju štetnih utjecaja na okolinu, saopćeno je iz Klas-a d.d. Sarajevo.

Navodi se da standarde upravljanja kvalitetom podržavaju i svjetski autoriteti kao što su FAO (Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu) i WHO (Svjetska zdravstvena organizacija).

„Proizvodnja hrane je složen i izuzetno odgovoran proces, pa u svakoj fazi mora postojati strog nadzor i kontrola. Kvalitet proizvoda ne prepuštamo slučaju nego ga planirano osiguravamo dosljednim provođenjem ulazne, procesne i završne kontrole“, kazao je Sabahudin Šabanović, predstavnik rukovodstva za kvalitet u Klasu.

Veliki trgovački lanci, kojima je Klas dobavljač, u pojedinačnim kontrolama uvjerili su se, također, u strogu primjenu ISO zahtjeva i HAACP normi.

Svaki segment proizvodnog procesa, počev od nabave sirovina i repromaterijala, preko njihovog skladištenja, do same proizvodnje i isporuke gotovih proizvoda, savjesno prate vrhunski tehnolozi i radnici s dugogodišnjim iskustvom, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da zahvaljujući ISO i HACCP certifikatima, Klas uspješno izvozi proizvode u više od 20 zemalja svijeta.

Na tržištu Europske unije ovi standardi su zakonska obaveza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: