biznis
0

Klas pozvao agenciju za privatizaciju ZDK-a da ispuni svoje obaveze u vezi s Inpekom

FENA
Izražavajući svoju namjeru da putem kupovine dionica ili u postupku preuzimanja postojećeg, a nerealizovanog Ugovora o privatizaciji, postane vlasnik 67 posto kapitala preduzeća „Inpek“ d.d. Zenica, „Klas“ d.d. Sarajevo je saopćio da, unatoč dosadašnjim izjavama predstavnika Agencije za privatizaciju ZDK-a, do danas nije dobio prijedlog Ugovora o preuzimanju prava i obaveza iz postojećeg Ugovora o privatizaciji koji bi jasno i precizno definirao predmet kupovine i obaveze kupca u postupku privatizacije.

Klas u saopćenju napominje da na taj način želi otkloniti bilo kakve nejasnoće, odnosno manipulacije vezano za iskazani interes za kupovinu dijela vlasništva firme „Inpek“.

  • U tom smislu ne postoje nikakve obaveze „Klasa“ prema „Inpeku“, Agenciji za privatizaciju ZDK-a, niti bilo kojoj strani koja je sudionik ovog procesa, napominje Klas u saopćenju.

Nasuprot tome, „Klas“ je radi kontinuiteta poslovanja isporučivao brašno „Inpeku“, unatoč tome što su računi „Inpeka“ duže blokirani, a naplata isporučene robe neizvjesna.

-Jednostrane i neutemeljene izjave predstavnika Agencije za privatizaciju ZDK-a dezinformišu javnost, a ne doprinose rješenju problema, navodi Klas.

"Klas“ d.d. Sarajevo ponovno je pozvao Agenciju da ispuni svoje obaveze u smislu okončanja postojećeg Ugovora o privatizaciji ili dostavljanja konkretnog i jasnog Ugovora o preuzimanju prava i obaveza iz Ugovora o privatizaciji na šta su se u više navrata obavezali u prošloj godini.