biznis
0

"Klas" ovoga mjeseca počinje s izvozom pekarskih proizvoda u Italiju

FENA
Tokom ovoga mjeseca „Klas“ d.d. Sarajevo će na italijansko tržište izvesti prve količine pekarskih proizvoda. Dogovoreno je to na sajmu prehrambenih proizvoda u Ravenni, kojeg je proteklih dana organizirala renomirana italijanska distributerska kompanija „Gapar“, saopćeno je danas iz "Klasa".

Poziv za izlaganje "Klasovog" širokog asortimana proizvoda uslijedio je nakon što je ova kompanija, kao jedna od najvećih prehrambenih kompanija u BiH i regionu, nedavno s „Gaparom“ potpisala četverogodišnji ekskluzivni ugovor o saradnji.

Sajam u Ravenni bio je i prilika da dobavljači i klijenti „Gapara“, kao i građani Ravenne, kušaju Klasove somune, krofne, pite, kroasane i druga peciva.

Enzo Vicenzi, većinski vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora „Gapara“, kako se navodi u saopćenju "Klasa", na konferenciji za novinare održanoj na sajmu u Ravenni prezentirao je medijima i ugovor o saradnji s „Klasom“, te ovu kompaniju predstavio kao novog dobavljača pekarskih proizvoda na italijansko tržište.

„Klasovi“ proizvodi, između ostalog, moći će se kupiti u Bologni, Veneziji, Padovi, Veroni, te turistički posjećenim gradovima Riminiju, Ravenni, San Marinu, Imoli i Modeni.

Saradnju „Gapara“ i „Klasa“ podržali su, između ostalih, i predsjednik provincije Ravenna, zamjenik gradonačelnika Ravenne, predsjednik Italijansko-bosanske privredne komore, te generalni konzul BiH u Milanu Dragoljub Ljepoja, navedeno je u saopćenju "Klasa".