biznis
0

"Klas" dodjeljuje donacije najugroženijim

FENA
Odlukom Upravnog odbora kompanije, "Klas" d.d. Sarajevo će i ove godine novac koji bi bio utrošen na novogodišnje čestitke u medijima iskoristiti za dodjelu donacija najugroženijim kategorijama stanovništva.

Donacije predstavnicima šest udruženja i institucija uručit će u srijedu, u krugu „Klasa”, član Uprave i izvršni direktor za robni promet i marketing Neven Hadžisulejmanović.

"Ove godine fokus naših aktivnosti usmjeren je ka organizacijama koje se pretežno bave problemima djece, te će donacije biti uručene predstavnicima Udruženja građana oboljelih od cerebralne paralize KS-a, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje mentalno retardirane djece Sarajevo, Osnovne škole „Fadil Fako Đozo” Prača, Društva ujedinjenih građanskih asocijacija Duga, Udruženja roditelja i prijatelja za pomoć osobama s mentalnom retardacijom KS-a Oaza i Osnovne specijalne škole Zenica”, rekao je Hadžisulejmanović.

"Klas” d.d. Sarajevo ovu aktivnost realizuje sad već tradicionalno u vrijeme najvećih praznika svih naroda u BiH, a opredjeljenje Uprave Društva je pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.

"Smatramo da je to puno važnije i potrebnije, nego da zakupljujemo prostor u medijima kako bismo čestitali praznike”, kaže Hadžisulejmanović.