Memorandum o saradnji
15

KJP Centar Skenderija Sarajevo i Zagrebački velesajam potpisali memorandum o saradnji i razumjevanju

Klix.ba
Direktor Skenderije Amer Kapo i direktorica Zagrebačkog velesajma dr. sc. Dina Tomšić u utorak 14. januara su u Zagrebu potpisali Memorandum o razumjevanju i saradnji između ove dvije vodeće sajamske kuće u regiji.

Kako je naglasio Direktor Skenderije Amer Kapo, cilj potpisivanja ovog Memoranduma je nastavak razvijanja i unaprijeđenja odnosa po pitanju internacionalne saradnje sa institucijama i firmama koje obavljaju iste ili slične poslove.

Potpisani Memorandum ima i poseban značaj za privredni razvoj i bolje ekonomske prilike Kantona Sarajevo, odnosno Države Bosne i Hercegovine, uvažavajući činjenicu da sajamska djelatnost obezbjeđuje idealnu priliku za promociju i prezentaciju ideja, usluga i roba kako izlagačima iz cijele regije tako i posjetiocima.

Ovaj Memorandum je svakako interaktivnog karaktera i obostrano iskazanog interesa za razvoj poslovne saradnje. Kapo ističe da će na isti način pokušati poboljšati stepen saradnje sa relevantnim insiticijama koje posluju i na istoku i zapadu naše Države.

Ovo je uistinu pozitivna vijest da Skenderija u okviru obavljanja svoje djelatnosti daje doprinos na unaprijeđenju privrednog razvoja kao i ukupnih bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i susjedne Republike Hrvatske.

Ako uzmemo u obzir da je u protekloj godini Skenderija bila mjesto ugodnog poslovnog ambijenta gdje se održalo više od tristotine programskih sadržaja i gdje se znatno povećao intenzitet prisustva posjetioca svakako i u ovoj narednoj godini, ova priča o potpisivanju Memoranduma sa Zagrebačkim velesajmom, daje nam za pravo da možemo očekivati nove projekte i nove sadržaje za djecu, omladinu i odrasle.