Kineski ministar Ning Jizhe na SBF-u: Ovo je novi put prema uspjehu

A
Anadolija
4.5.2016. u 10:19
5
5
Kineski ministar Ning Jizhe na SBF-u: Ovo je novi put prema uspjehu
5
Kineski ministar Ning Jizhe na SBF-u: Ovo je novi put prema uspjehu Ning Jizhe (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sarajevo Business Forum igra vrlo važnu ulogu u jačanju razvoja i jačanju demokratija 16 zemalja i doprinosi ukupnom partnerstvu između Kine i EU, poručio je kineski ministar i zamjenik predsjednika Komisije za razvoj i reformu u Vladi Narodne Republike Kine Ning Jizhe.
Ning Jizhe, koji predvodi kinesku delegaciju na SBF-u prenio je poruku premijera NRK u kojoj je vlastima i građanima BiH čestitao na otvaranju poslovnog foruma 16 + 1.

"Zahvaljujući zajedničkim naporima Kine i 16 zemalja stvorili smo okvir koji pokriva čitav niz područja. Ovaj Forum igra vrlo važnu ulogu u jačanju razvoja i demokratija sto doprinosi ukupnom partnerstvu između Kine i EU", poručio je.

Pozvao je lidere 17 zemalja da promovišu saradnju kroz reforme, u nastojanju da ona postane, kako je kazao, djelotvorna u jačanju rasta i pobiljšanju životnih uslova.

"Ovo je novi put prema ishodu koji će donijeti uspjeh za sve. Premijer i Vlada NRK žele SBF-u potpuni uspjeh u njegovom radu", kazao je kineski ministar.

U Sarajevu je danas počela sedma međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF) - Perspektive Kina +16 CEEC, a ovogodišnji SBF obogaćen je saradnjom sa biznis forumom Kina +16 zemalja srednje i Jugoistočne Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: