biznis
0

Kimtec novi distributer Microsofta u BiH

FENA
Kompanija KimTec d.o.o. postala je novi ovlašteni distributer Microsoft proizvoda u BiH.

Generalni direktor KimTeca Edin Brkić danas je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da ta kompanija posluje s više od 1.000 partnera, obavlja distribuciju više od 3.650 proizvoda te da, osim najpoznatijih svjetskih brendova iz IT industrije, distribuira i vlastite robne marke – Vivax, MS Industrial i MSGW.

Firma KimTec je i od portala Posao.ba izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u IT segmentu u 2008.

Saradnja dviju vodećih kompanija iz IT-a, po Brkićevoj ocjeni , značajan je doprinos poboljšanju IT tržišta u BiH te, stoga, KimTec ima tendenciju, pored sadašnjih 120 uposlenika zapošljavati nove, mlade osobe.

Direktorica Microsofta BiH Lejla Zvizdić-Krivdić, izrazivši zadovoljstvo zbog uspostavljanja saradnje, kazala je da ‘njena' kompanija 98 posto posluje posredstvom partnera te da je od oko 8.000 uposlenih u IT industriji BiH, njih 43 posto vezano za Microsoft.

Direktorica Microsofta je također naglasila da su prioriteti dviju kompanija jačanje lokalne IT zajednice i zajednička rješenja koja mogu zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u BiH.

Kompanija KimTec osnovana je 1999. godine, a na tržištu BiH profilirala se kao jedan od glavnih distributera IT proizvoda vodećih svjetskih proizvođača.