{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kilometar autoputa u RS-u duplo skuplji od onog u Hrvatskoj

F
FENA
28.10.2008. u 14:18
0
0
Kilometar autoputa u RS-u duplo skuplji od onog u Hrvatskoj
0
Kilometar autoputa u RS-u duplo skuplji od onog u Hrvatskoj
Srpska demokratska stranka zahtijevat će na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske formiranje Anketnog odbora koji bi potvrdio ili otklonio sumnje da je bilo ozbiljnih malverzacija i nezakonitog prelivanja više desetina miliona KM budžetskih sredstava u kasu firme «Integral inžinjering» iz Laktaša pri izgradnji prve dionice autoputa Banja Luka-Klašnice dužine 5,7 kilometara, saopćeno je iz ove stranke.
Prema revizorskom izvještaju o finansijskom poslovanju Javnog preduzeća "Putevi RS" za 2007.godinu kilometar ovog autoputa koštao je nevjerovatnih 22,5 miliona KM.

"Međutim, prema Informaciji Vlade RS-a o izgradnji autoputa Banja Luka-Gradiška, koja će se naći na sljedećoj sjednici Narodne skupštine, kilometar autoputa Banja Luka-Klašnice košta čak 23,1 milion KM”, kaže se u saopćenju SDS-a.

Stoga, stranka očekuje da će Narodna skupština formirati anketni odbor koji će utvrditi kako je moguće da kilometar autoputa u Republici Srpskoj košta duplo više od onog u Hrvatskoj, Poljskoj, itd.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: