{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo i Branković otvorili novi pogon u Jelahu

F
4.6.2007. u 15:28
0
0
Kebo i Branković otvorili novi pogon u Jelahu
0
Kebo i Branković otvorili novi pogon u Jelahu
U okviru posjete delegacije Federacije BiH Zeničko-dobojskom kantonu, potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo i federalni premijer Nedžad Branković danas su svečano otvorili novi pogon za preradu žitarica u preduzeću "Dukat d.o.o." Jelah u Tešnju.
Predstavnik uprave "Dukata" Muhamed Pilav ocijenio je ovaj događaj značajnim za cijeli tešanjski kraj u smislu smanjenja nezaposlenosti i iskorišćavanja privrednih kapaciteta.

Potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo rezimirajući novinarima današnju posjetu zajedničke federalne delegacije kazao je da vlasti Federacije i kantona treba da podstiču ZDK ka izvozu.

Šansu za razvoj tešanjskog kraja Kebo vidi u opredjeljenju rukovodstva ove općine za razvoj ekologije i zaštitu domaćeg brenda-vode kao značajnog prirodnog resursa.

Federalni premijer Nedžad Branović prezentirao je u Jelahu četvorogodišnji program rada Vlade FBiH, koji je nedavno predstavljen u Federalnom parlamentu.

"Vlada će odgovoriti projektima u razvoju ekonomije i poboljšanju kvaliteta života građana Federacije", izjavio je premijer.

On je naveo šest najvažnijih projekata iz vladinog četvorogodišnjeg programa, a među njima i stimuliranje kompanija izvoznika i onih koji mogu supstituirati uvoz.

Vlada će se, prema njegovim riječima, posebno pozabaviti poljoprivredom i ekologijom kao resursima s najvećim izgledima za zapošljavanje.

Podsjećajući na ostale segmente iz četvorogodišnjeg programa rada, Branković je naveo da Vlada želi doprinijeti uređenju BiH kao jedinstvenog ekonomskog prostora bez konkurencije među entitetima.

Najavo je završetak procesa privatizacije u Federaciji koji će, kako je kazao, imati jasne ciljeve i efekte.

Branković je posebno naglasio i brigu o boračkoj populaciji kao jednu od osnovnih smjernica iz Vladinog četvorogodišneg programa.

U razgovoru zajedničke delegacije Federacije s premijerom ZDK-a Miralemom Galijaševićm, koji je prije posjete Tešnju obavljen danas u Zenici, Branković se posebno osvrnuo na njegov prošlosedmični sastanak u Sarajevu s kantonalnim premijerima, kada je dogovorena harmonizacija federalne i kantonalnih aktivnosti u oblasti zdravstva, rada i socijalne politike, te boračkih prava.

Cilj je da svi korisnici prava iz ovih segmenata u Federaciji, odnosno u svim oblastima u kojima su podijeljene nadležnosti Federacije i kantona, a pridržavjući se Ustava FBiH, bude unaprijeđen kvalitet života građana Federacije, naglasio je danas premijer Branković.

To je ujedno i cilj današnje prve zajedničke posjete federalne delegacije u novom mandatu jednom od federalnih kantona.
Ove posjete bit će realizirane i u drugim kantonima, rečeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: