biznis
0

Kanton Sarajevo na "Open Days 2008" u Briselu

Sarajevo-x.com
Kanton Sarajevo će drugi put, u periodu od 06. do 09. oktobra 2008. učestvovati na “Open Days” manifestaciji regija i gradova Evropske unije u Briselu. Ovoga puta predstavit će se kao partner evropskim metropolama, regijama i gradovima, kao što su Barcelona (Španija), Berlin (Njemačka), Riga (Latvija), Štokholm (Švedska), Dublin (Irska), Lodz (Poljska) i Jugozapadna Engleska.

Sa preko 340 izlagača i preko 6.000 prijavljenih posjetitelja “Open Days” manifestacija važi za najuspješniju evropsku manifestaciju regija i gradova. U okviru tematske grupe “Attractive Regions and Cities – Strategies to Succed”, Kanton Sarajevo, zajedno sa partnerima, održat će seminar pod nazivom “Ključ teritorijalne kompetitivnosti”. Seminar će posebno istaći strategiju jačanja kompetitivnosti na nivou Kantona i Grada u svrhu jačanja poduzetnosti kadrova, potpora malim i srednjim preduzećima, kao i u pospješivanje dugoročnih investicija.

U sklopu manifestacije, Kanton Sarajevo će se posjetiteljima predstaviti i tematsko-promotivnim štandom “Kanton Sarajevo - mjesto ugodnog življenja i unosnog poslovanja”, te će biti domaćin svečanog prijema u prostorijama Ureda Kantona Sarajevo u Briselu.

Na manifestaciji “Open Days” učestvovat će SERDA, Privredna komora Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo. Domaćin svih aktivnosti bit će Ured Kantona Sarajevo u Briselu.

U narednom periodu, planirano je da učenicima srednjih škola u Kantonu Sarajevo budu organizirani edukativni seminari o radu institucija Evropske unije. Najboljim učesnicima seminara bit će omogućena studijska posjeta Briselu, gdje će posjetiti važnije institucije Evropske unije i upoznati se sa radom Ureda Kantona Sarajevo.