Kvalitetni proizvodi
28

Promo / Kamen dizajn- bh. manufaktura koja se bavi proizvodnjom kamena, mermera i granita od betona

(Foto: H. M./Klix.ba)
Firma Kamen dizajn je mala bosanskohercegovačka manufaktura koja se bavi proizvodnjom kamena, mermera i granita od betona. Osnovana je 2016. godine u Sarajevu.

S proljeća 2017. godine počinju poslovne aktivnosti na adresi Rakovička cesta 186, neposredno uz magistralnu cestu od Mostarskog raskršća prema Rakovici. Proces proizvodnje je uspostavljen u oktobru 2017. Koriste inovativnu tehnologiju kupljenu od vlasnika patenta.

"Po ovoj tehnologiji dobivamo sofisticirane, glatke i sjajne proizvode bez primjena tehnika presovanja ili poliranja. Naši proizvodi su trajni, otporni na klizanje, ne krune se poput prirodnog kamena, a daju vjeran izgled prirodnog. Cjenovno su daleko povoljniji od prirodnih materijala, a estetikom se apsolutno ne razlikuju", navode iz Kamen dizajna.

Firma zapošljava pet radnika i to svih pet iz ugroženih skupina: prvo radno iskustvo, demobilisani borac i stariji od 40 godina dugotrajno nezaposlen.

"Naša misija je pomoći u ostvarenju želja naših klijenata pri odabiru pravih proizvoda prema konceptu dizajna i funkcionalnosti. Cilj je osigurati visok stepen kvaliteta proizvoda i po tome biti prepoznatljiv na tržištu. Naše vrijednosti se ogledaju u inovativnosti, orijentisanosti prema kupcu, novim tehnologijama u građevinarstvu, ekološkoj osvještenosti spram čovjekove okoline i društvenoj odgovornosti iskazanoj kroz stvaranje dodatne vrijednosti ovdje u Bosni i Hercegovini kroz proizvodnju i otvaranje novih radnih mjesta", kazali su iz kompanije Kamen dizajn.

Dodaju da njihova vizija razvoja podrazumijeva da u srednjoročnom periodu stvore mogućnosti pružanja kompletne usluge kupcima kroz projektovanje, proizvodnju adekvatnih obloga za zid ili pod i njihovu montažu u prostorima za koje kupac iskaže želju, a sve to po cijenama koje su adekvatne prilikama u Bosni i Hercegovini.

Šta je dekorativni kamen?

Kamen dizajn proizvodi od dekorativnog kamena su napravljeni od bijelog cementa, pranog pijeska, vode, aditiva i pigmenta boja. Potpuno su neškodljivi za zdravlje ljudi, biljaka i životinja. Proizvode se bez otpada i ekološki su prihvatljivi. Ovi proizvodi su u potpunosti proizvedeni u Bosni i Hercegovini.

Proizvodi ne sadrže gips pa ih je moguće ugrađivati i na vanjskim i na unutrašnjim površinama. Raspolažu sa više različitih prirodnih pigmenata koje dodaju u određenim omjerima smjesi betona, dobivajući tako bež, bijelu, crvenu, narandžastu, sivu, braon i zelenu nijansu.

Zašto dekorativni kamen?

Dekorativni kamen je otporniji od prirodnog kamena. Prirodni kamen upija više vode od dekorativnog kamena jer je nastao prirodnim taloženjem. Dekorativni kamen je vibrirani beton izliven u posebnim glatkim kalupima pa mu je struktura finija. Time se postiže manje upijanje vode što ima za posljedicu otpornost na mraz i so. Boje su umiješane u cijelu smjesu pa se trošenjem neće obrisati. Proizvod je otporan na sunčeve zrake i ne blijedi.

Za lijepo osmišljen prostor u kojem boravite ili ga koristite potrebne su vam ideje. Pogledajte primjere uređenja kuća, okućnica, vrtova na stranici www.kamendizajn.ba