{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako sačuvati radno mjesto?

S
5.7.2007. u 12:29
0
0
Kako sačuvati radno mjesto?
0
Kako sačuvati radno mjesto?
Ukoliko ste u posljednjih 18 mjeseci šest puta promijenili radno mjesto, a jedino ste vi ono što je na svakom poslu identično, onda je moguće da imate problem. Postoje univerzalna pravila kojih se zaposlenik mora pridržavati kako ne bi ostao bez zaposlenja.
1. Svoja očekivanja morate postaviti na drugo mjesto. Ukoliko na samom početku ne shvatite organizaciju na osnovu koje funkcioniše kompanija u kojoj ste se zaposlili, to vam je prvi korak ka izlaznim vratima. Nepoželjno je zanemarivati svoje sposobnosti i u potpunosti odustajati od svojih očekivanja, ali kada dođete u novo poslovno okruženje, vi se prilagođavate njima, a ne oni vama.

2. Ostat ćete bez posla ako vam u glavi bude samo novčana zarada. Vaše misli su na taj način usredotočene na novac, a kolika vam je god plaća, sigurno vam neće biti dovoljno. Skoncentrišite se na savjesno obavljanje svojih zadataka pa biste uskoro mogli dobiti i povišicu.

3. Poslodavcima je najmrža napeta atmosfera među radnicima te intenzivno tračanje i ogovaranje. U slobodno vrijeme možete raditi šta poželite, ali ne trošite svoj radni dan na uzaludne priče.

4. Otkaz vam je zagarantovan ukoliko se ne pridržavate zadatih rokova. Morate shvatiti da ste dio kolektiva i velike operacije čiji sastavni dijelovi moraju biti intaktni i funkcionisati na vrijeme.

5. Privatne obaveze na poslu nemaju mjesta. Počnete li voditi duge privatne telefonske razgovore, ili ukoliko više vremena provodite ispijanjem kafa nego ispunjavanjem obaveza, budite sigurni da uskoro više nećete morati raniti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: