Važan korak naprijed
45

Jusko: Zahvaljujući Okvirnoj strategiji za transport BiH će inkasirati 200 miliona eura

Piše: Er. M.
Ismir Jusko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ismir Jusko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prisutnima na Sarajevo Business Forumu (SBF) danas se, između ostalih, obratio i ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko koji je rekao da će BiH zahvaljujući Okvirnoj strategiji za transport u narednom periodu inkasirati blizu 200 miliona eura.

Jusko je podsjetio da je BiH mogla ostati bez sredstava da nije usvojila Okvirnu strategiju za transport, poručujući kako je Evropska unija našoj zemlji produžila rok kako bi se strategija usvojila na državnom nivou.

On je kazao da je pet bh. projekata ocijenjeno najvišom ocjenom kada je riječ o Okvirnoj strategiji za transport te da će u narednom periodu naša zemlja inkasirati blizu 200 miliona eura.

Jusko je rekao i da je prije dvije sedmice potpisan sporazum za oživljavanje željezničke infrastrukture i to za prugu od Krajine prema jugu. Kako kaže, u proteklih deset mjeseci vidljivo je da se BiH kreće naprijed.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Podsjećamo, Sarajevo Business Forum je već tradicionalno ove godine okupio vodeće investitore i poslovne ljude iz cijelog svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju o mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.

Ovogodišnji SBF objelodanit će niz projekata iz poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, građevinarstva, usluga, turizma i drugih razvojnih sektora.

Već osmu godinu Sarajevo Business Forum organizira BBI banka u saradnji s Islamic Development Bank Group (IDB). Pokrovitelj 8. SBF-a je Predsjedništvo BiH uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Vijeća ministara, entitetskih i kantonalnih vlada, Vanjskotrgovinske komore BiH i privrednih komora Federacije BiH i Republike Srpske te mnogih kompanija u BiH.