Promo
12

Jupol kanta je 22. aprila zvanično stigla i u BiH

Jupol kanta koja će proputovati kroz 10 država i simbolično povezati milione vjernih korisnika konačno je stigla i u Bosnu i Hercegovinu.

Jupol Karavan je svoj put kroz Bosnu i Hercegovinu krenuo sa gradom Bijeljina 22. aprila gdje je priređena rođendanska zabava na Trgu Kralja Petra I Karađođevića. U sklopu rođendanske zabave u kojoj su uživali mnogi posjetioci podjeljena je i donacija Koaliciji organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljina - KOLOSI, organizacija koja obuhvata 12 udruženja. Kompanija JUB je podijelila donaciju Jupol Classic (ukupno 150 litara Jupol Classic zidne/bijele boje).

Nakon Bijeljine, Jupol Karavan je svoj put nastavio prema gradu Tuzla, gdje se 23. aprila zaustavio na Trgu Slobode. Posjetioci Jupol Karavana mogli su da uživaju u cjelodnevnoj zabavi, rođendanskoj torti, ali i humanitarnoj akciji Jupol Karavana koja je priređena i u gradu Tuzla. JZNU Dom zdravlja Dr. Mustafa Šehović Tuzla - Dispanzer za predškolsku djecu, JU za predškolski odgoj i obrazovanje Naše dijete Tuzla, JU Dom penzionera Tuzla i JU Centar za socijalni rad Tuzla su sa oduševljenjem prihvatili donaciju Jupol Classic po 75 litara zidne/bijele boje.

Jupol Karavan je 24. aprila posjetio i grad Banja Luku, gdje je također kroz cjelodnevnu zabavu i podjelu poklona zabavio znatiželjne posjetioce na Trgu Krajine. Humanitarna akcija Jupol Karavana je obilježena i u Banjoj Luci gdje su podijeljenje donacije JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja Rada Vranješević, UKC Republika Srpska - Klinika za psihijatriju, Udruženje roditelja sa četvero i više djece Četiri plus, JU OŠ Stanko Rakita Vrbanja. Kompanija JUB je podijelila donacije Jupol Classic po 75 litara zidne/bijele boje.

Jupol Karavan je 25. aprila stigao i u grad Bihać gdje je ponovo priredio rođendansku zabavu za svu zainteresovanu javnost iz lokalne ali i šire zajednice. Priređene su aktraktivne nagradne igre, kreativne radionice, ali i nezaobilazna rođendanska torta. Kako bi se upotpunio dan koji je sa sobom nosio osmijeh i sreću kompanija, JUB je dodijelila donaciju JU Umjetnička škola Nusret Keskin - Braco i Udruženju Radosti Druženja roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama USK-a. Donacija je obuhvatala po 75 litara Jupol Classic zidne/bijele boje.

Kanta JUB nastavlja svoj put dalje kroz Bosnu i Hercegovinu gdje boje već decenijama šaroliko osvježavaju naš životni okoliš. JUB će u i preostalim gradovima pripremiti različite proslave, kreativne radionice, jednom riječju rođendansku zabavu koju ne smijete propustiti. Da bi kako treba obilježili ovaj časni jubilej, a što i priliči ovakvoj proslavi, JUB-ovci su pripremili i himnu Jupol, za koju su sami napisali tekst i koju će uz ugodne muzičke ritmove moći ponosno izvoditi na ovogodišnjim priredbama.

Nastavak Jupol Karavana kroz Bosnu i Hercegovinu: 27. aprila će posjetiti Sarajevo, 29. aprila Mostar, a 30. aprila Trebinje.