{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jukanović: Nadamo se novim linijama s Tuzlanskog aerodroma

19.7.2018. u 19:02
9
15
Jukanović: Nadamo se novim linijama s Tuzlanskog aerodroma
9
Jukanović: Nadamo se novim linijama s Tuzlanskog aerodroma
Pariz, Milano, Hamburg ili Hannover, prema istraživanjima Međunarodnog aerodroma u Tuzli potencijalno su dobre destinacije za koje bi mogle biti uspostavljene aviolinije iz Tuzle.
U proteklim danima u javnosti se pojavila informacija da će upravo za spomenuta odredišta iz Tuzle uskoro biti uspostavljene aviolinije, ali dogovor između Međunarodnog areodroma u Tuzli i kompanije Wizz Air o ovome nije uspostavljen.

"Prema našim istraživanjima to su potencijalno dobre destinacije i nadamo se da ćemo kroz pregovore u budućnosti s našim partnerom doći do eventualnog otvaranja nekih od njih, kao i vraćanje u red letenja nekih ranijih", rekao je Enver Jukanović, izvršni direktor za marketing i razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Kada je riječ o stacioniranju trećeg baznog aviona kompanije Wizz Air, do toga zasad neće doći jer, kako je istakao Jukanović, odluka o tome još uvijek nije donesena.

Ukoliko bi došlo do realizacije, tuzlanski aerodrom bi u dugoročnom planu mogao ostvariti rezultat od okvirno milion prevezenih putnika na godišnjem nivou.

Cilj tuzlanskog aerodroma je da u ovoj godini opsluži 600.000 putnika, a samim tim i obori prošlogodišnji lični rekord.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: