Od 16. do 20. aprila
12

Jubilarni 25. Mostarski sajam u partnerstvu sa Hrvatskom popunio kapacitete još prije dva mjeseca

G. Š.
Za 25. Međunarodni sajam privrede Mostar 2024. koji se održava od 16. do 20. aprila u partnerstvu sa susjednom Hrvatskom, prije više od dva mjeseca su popunjeni svi sajamski kapaciteti prijavama izlagača koji dolaze iz oko 30 zemalja svijeta.

Ove informacije za Klix.ba je s ponosom podijelio glasnogovornik Mostarskog sajma Oliver Cvitković navodeći kako se privode kraju i pripreme za svečano otvaranje najveće privredne manifestacije u regiji, koje je najavio za 16. aprila u 11 sati.

Tada će se po njegovim riječima tradicionalno u industrijskoj zoni najvećeg hercegovačkog grada okupiti brojni privrednici i visoki zvaničnici čitavog regiona i brojnih evropskih zemalja.

Oliver Cvitković (Foto: G. Š./Klix.ba)
Oliver Cvitković (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Čast nam što je za 25. izdanje Mostarskog sajma zemlja partner Republika Hrvatska, nama susjedna i prijateljska država koja je od početka sajmovanja u Mostaru i Hercegovini naš najpouzdaniji partner i bez čije velike potpore ni ovaj sajam ne bi postigao ovako uspješne rezultate", kazao je Cvitković.

Ističe da su mnoge firme iz Republike Hrvatske ulazak na bh. tržište trasirale na ovoj izložbi, te da će se izlagači iz Hrvatske na ovogodišnjem Mostarskom sajmu predstavit na zajedničkom štandu na oko 400 kvadratnih metara, te otvoriti nove prilike za saradnje i ugovore.

Na ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji pojedinačno ili kolektivno će se predstavit oko 800 izlagača iz tridesetak zemalja.

Upravo to, kako je naglasio, potvrđuje da je Mostarski sajam i jedan od pokretača privrednog razvoja te jedan od prepoznatljivih brendova Mostara i Hercegovine uopće.

Osim što stvara čvrste veze između privrednika s područja regije, ali i šire, sajam iz godine u godinu bilježi veliku posjećenost, te organizatori očekuju da će i ove godine sajam rezultirati nizom poslovnih dogovora što će imati za posljedicu ulaganja u BiH, a samim tim i otvaranje novih radnih mjesta.

Mostarski sajam je pored izlagačkog dijela, prepoznatljiv po svom konferencijskom dijelu, tematskim forumima i okruglim stolovima te b2b susretima, koji se svakodnevno održavaju i što mu daje dodanu vrijednost.

Za ovaj 25. jubilarni sajam, kako nam kaže Cvitković, pripremaju se brojna iznenađenja u kojima će posjetioci uživati tokom održavanja petodnevnog sajma koji ima modernu infrastrukturu, te se održava u dva zatvorena paviljona i ima osiguran veliki parking prostor od preko 3.000 kvadrata što zadovoljava potrebe uspješne realizacije ove privredne manifestacije u Mostaru.