{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


JP Direkcija cesta FBiH i preduzeća specijalizirana za održavanje cesta potpisali vrijedan ugovor

S
7.3.2007. u 16:31
0
0
JP Direkcija cesta FBiH i preduzeća specijalizirana za održavanje cesta potpisali vrijedan ugovor
0
JP Direkcija cesta FBiH i preduzeća specijalizirana za održavanje cesta potpisali vrijedan ugovor
JP Direkcija cesta FBiH i preduzeća specijalizirana za održavanje cesta potpisali su ugovor vrijedan 18.267.121,09 KM.
JP Direkcija cesta FBiH i 11 preduzeća specijaliziranih za održavanje cesta (Konzorcij «Krajinaputevi» Bihać i «Rad» Cazin; Konzorcij «Jata» Srebrenik i «Zvornikputevi» Sapna; «Ceste» Mostar; «Dobojputevi» Doboj Jug; «Asfaltgradnja» Visoko; «Tuzlaputevi» Tuzla; «Goraždeputevi» Goražde; «Rudnici gipsa» Donji Vakuf; «PZP Mostar» Mostar; «Kov-Grad» Bužim i «Sarajevoputevi» Sarajevo), zaključili su, a u skladu s odredbama člana 84. Zakona o cestama FBiH Ugovor o redovnom održavanju 1.992,7 km magistralnih cesta u Federaciji BiH za period 16.03. do 14.11.2007. godine.

Ugovor je zaključen nakon provedenog javnog natječaja i zaključivanja Sporazuma o održavanju magistralnih cesta sa navedenih 11 izvođača, za period 15.11.2002. do 15.11.2007.godine.

Obim i vrijednost radova utvrđeni su Planom i programom JP Direkcija cesta FBiH za 2007. godinu, koji je 21. 12. 2006. godine usvojio Nadzorni odbor Direkcije, a isti donosi Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, uz saglasnost Vlade FBiH.

Ugovorena vrijednost radova sa svih 11 izvođača je 18.267.121,09 KM.

Ugovorom je predviđeno da se izvrši 116 osnovnih pozicija radova održavanja cesta, a najveći obim radova i vrijednost radova su za slijedeće pozicije radova: ophodnja cesta, zatvaranje udarnih rupa u asfaltnim kolovozima, čišćenje materijala sa kolovoza, sa bermi, iz rigola, iz jaraka i iz propusta, obnavljanje oštećene i uništene prometne signalizacije, obnavljanje horizontalne prometne signalizacije, obnavljanje odbojnih ograda, postavljanje i obnova zaštitne žičane mreže, te košenje trave i uklanjanje šiblja i granja za otvaranje preglednosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: