{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još jedno priznanje: Bečki aerodrom dobio certifikat za sigurnost

10.1.2018. u 14:45
0
16
Još jedno priznanje: Bečki aerodrom dobio certifikat za sigurnost
0
Još jedno priznanje: Bečki aerodrom dobio certifikat za sigurnost
Bečki aerodrom "Schwechat" još jednom je pokazao zašto je jedan od najboljih aerodroma u Evropi. Evropska agencija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja - EASA (European Aviation Safety Agency) krajem 2017. godine certifikatom je potvrdila sigurnost bečkog aerodroma "Schwechat".
EASA je agencija Evropske unije, a zadužena je za regulatorne i izvršne zadatke u oblasti sigurnosti civilnog zračnog saobraćaja. Prilikom kontrole ocjenjuje se i organizacija i funkcija područja aerodroma kao i infrastruktura staze za polijetanje, piste i parking pozicije.Bečki aerodrom se ubraja u 30 najvećih na svijetu. U julu 2016. godine je u pogon stavio prve solarne sisteme kojima se nastoji proizvoditi više od 500 hiljada kWh solarne energije i time doprinijeti smanjenju emisije CO2, a iste godine je drugi put zaredom dobio nagradu za "Najbolje aerodromsko osoblje u Evropi". Interesantno je i da zimska služba bečkog aerodroma obuhvata čak 360 članova, koji su dostupni 24 sata dnevno kao i 70 specijalnih vozila.

Od 27. aprila ove godine bit će uspostavljena nova low-coast linija Wizz Aira Tuzla-Beč, gdje će putnici iz BiH imati mogućnost letjeti za Beč uz cijene karata već od 19,99 eura ili 39,99 konvertibilnih maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: