{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još jedno priznanje: Bečki aerodrom dobio certifikat za sigurnost

Klix.ba
10.1.2018. u 14:45
0
16
Još jedno priznanje: Bečki aerodrom dobio certifikat za sigurnost
0
Još jedno priznanje: Bečki aerodrom dobio certifikat za sigurnost
Bečki aerodrom "Schwechat" još jednom je pokazao zašto je jedan od najboljih aerodroma u Evropi. Evropska agencija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja - EASA (European Aviation Safety Agency) krajem 2017. godine certifikatom je potvrdila sigurnost bečkog aerodroma "Schwechat".
EASA je agencija Evropske unije, a zadužena je za regulatorne i izvršne zadatke u oblasti sigurnosti civilnog zračnog saobraćaja. Prilikom kontrole ocjenjuje se i organizacija i funkcija područja aerodroma kao i infrastruktura staze za polijetanje, piste i parking pozicije.Bečki aerodrom se ubraja u 30 najvećih na svijetu. U julu 2016. godine je u pogon stavio prve solarne sisteme kojima se nastoji proizvoditi više od 500 hiljada kWh solarne energije i time doprinijeti smanjenju emisije CO2, a iste godine je drugi put zaredom dobio nagradu za "Najbolje aerodromsko osoblje u Evropi". Interesantno je i da zimska služba bečkog aerodroma obuhvata čak 360 članova, koji su dostupni 24 sata dnevno kao i 70 specijalnih vozila.

Od 27. aprila ove godine bit će uspostavljena nova low-coast linija Wizz Aira Tuzla-Beč, gdje će putnici iz BiH imati mogućnost letjeti za Beč uz cijene karata već od 19,99 eura ili 39,99 konvertibilnih maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: