New Yorker u Lukavici
0

Još jedan ekskluzivni prodajni objekat u BiH

Sarajevo-x.com
U četvrtak, 19. marta 2009. Sarajevo je dobilo novu atraktivnu lokaciju za šoping. New Yorker, njemačka modna kuća za mlade je jutros u 11 sati otvorio svoju novu prodavnicu u Tuš centru Lukavica u Sarajevu gdje je izložio modu, ljepotu I životni stil na više od 600 kvadratnih metara prodajnog prostora.

Nije bitno da li se radi o casual odjeći, sexy stilu, ili "slatkim stvarima” koje morate imati, u New Yorker prodavnici u Sarajevu svi ukusi će biti zadovoljeni, poručeno je.

Danas do 21 sat poznati sarajevski Dj El Manjo će svirati najnovije hitove kao I electro house and funky beats. Moderator cjelodnevne New Yorker zabave je Galeb Nikačević Hasci-Jare popularni voditelj sa MTV Adria.

New Yorker je ušao na bosansko tržište 2008. kad je otvorio svoju prvu prodavnicu u Zenici.

Pored Bosne I Hercegovine i Njemačke New Yorker je prisutan i u Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Francuskoj, Latviji, Litvaniji, Holandiji, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Saudijskoj Arabiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Španiji, Švedskoj, Švicarskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa više od 680 prodavnica u 25 zemalja. Otvaranje novih radnji u drugim evropskim zemljama ostaje jedan od osnovnih ciljeva New Yorkerove politike širenja.

U 2009. kompanija planira da otvori oko 120 novih prodavnica.