|

Jeftinije gorivo za poljoprivrednike i obrtnike na Gazprom benzinskim stanicama

Jeftinije gorivo za poljoprivrednike i obrtnike na Gazprom benzinskim stanicama
109
Klix.ba
25.2.2017. u 10:56
41
komentara
109

dijeljenja
1/7 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
2/7 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
3/7 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
4/7 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
5/7 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
6/7 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
7/7 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Predstavnici Obrtničke komore Federacije BiH, Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH i kompanije G Petrol d.o.o. Sarajevo koja upravlja mrežom Gazprom benzinskih stanica u Bosni i Hercegovini potpisali su danas protokol o saradnji kojim se vlasnicima kartice "Zajedno na putu" i Agro kartice omogućavaju pogodnosti pri nabavci goriva, ulja i maziva na Gazprom benzinskim stanicama u BiH.
Prema protokolu, za članove Udruženja poljoprivrednika i Obrtničke komore koji poseduju Agro karticu, odnosno karticu "Zajedno na putu", obezbjedjeni su popusti od 5 do 10 feninga po litri goriva, dok ulja i maziva mogu da nabave sa popustom od 15 posto.

Korisnici Agro kartice mogu da postanu svi poljoprivrednici koji poseduju potvrdu o aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Pored te potvrde, oni na Gazprom benzinskim stanicama u Federaciji BiH treba da podnesu kopiju lične karte i kopiju saobraćajne dozvole za radnu mašinu, kao i da popune pristupnicu za dobijanje besplatne Agro kartice.

Kako bi, također bez naknade, postali vlasnici kartice "Zajedno na putu" obrtnici uz pristupnicu treba da na GAZPROM benzinskim stanicama dostave potvrdu o članstvu u Obrtničkoj komori Federacije BiH. Formular za Agro karticu i obrtničku karticu Zajedno na putu može se preuzeti i na web stranci www.gazprom-petrol.ba

Povodom potpisivanja protokola o saradnji Srđan Pešević, direktor G Petrol d.o.o Sarajevo, je rekao:

"Nastojali smo da izađemo u susret potrebama poljoprivrednika, kako bismo im olakšali proljetnu sjetvu i smanjili troškove. Uz našu Agro karticu moći će ostvariti popust od 7 feninga po litri pri kupovini dizela i 10 feninga po litri pri kupovini premijum dizela. Takodje, za poljoprivrednu mehanizaciju obezbjedili smo dovoljne količine ulja i maziva uz popust od 15 posto".

"Olakšicama za obrtnike u vidu popusta od 3 feninga za plin,5 feninga po litri za benzin i 5 feninga po litri za dizel, želimo da podstaknemo i ostale subjekte u društvu da podrže obrtnike i zanatlije, a samim tim i cijelu privrednu aktivnost u BiH", naveo je Pešević.

Nakon potpisivanja protokola Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBIH, rekao je:

"Ovo je velika podrška i pomoć poljoprivrednicima pred proljetnu sjetvu. Gazprom benzinske stanice su prve i jedine pokazale spremnost da pomognu i budu partner nama i obrtnicima".

Predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH Mensur Bektić ocijenio je da je dogovor koji je postignut sa Gazprom benzinskim stanicama "najznačajniji korak koji je u posljednjih nekoliko godina napravljen u korist obrtnika".

Gazprom benzinske stanice u BiH čini mreža od 27 moderno opremljenih benzinskih stanica koje potrošačima nude isključivo gorivo Euro 5 kvaliteta. Gazprom benzinske stanice, kao premijum brend, posjetiocima pružaju i brojne druge pogodnosti: od odmora u kafeima uz osvježenja i tople napitke, preko širokog asortimana premijum proizvoda, do korištenja besplatnog interneta.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...