{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedinstveni kriteriji za proizvodnju duhana

F
2.7.2009. u 14:35
0
0
Jedinstveni kriteriji za proizvodnju duhana
0
Jedinstveni kriteriji za proizvodnju duhana
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici utvrdilo Prijedlog zakona o duhanu Bosne i Hercegovine, kojim će biti uspostavljeni jedinstveni kriteriji za proizvodnju duhana.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić je na pres-konferenciji nakon sjednice kazao da je cilj ovog zakona uspostavljanje jedinstvenih kriterija za usklađivanje uvjeta proizvodnje duhana u BiH i bolja povezanost primarnih proizvođača duhana i duhanske industrije te usvajanje međunarodnih standarda i normi.

Ovim se, dodao je on, osigurava jedinstveno tržište za duhan i duhanske proizvode u BiH.

Prijedlogom zakona uređuju se proizvodnja, otkup, obrada, prerada i promet sirovog duhana u listu te proizvodnja i promet duhanskih proizvoda.

Prema predloženom zakonu, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u saradnji s nadležnim entitetskim ministarstvima i Brčko Distriktom BiH vodit će više registara u ovoj oblasti.

Tako će biti uspostavljeni registri proizvođača sirovog duhana, organizatora proizvodnje i obrađivača duhana u BiH, proizvođača duhanskih proizvoda, izvoznika i uvoznika duhanskih proizvoda, veleprodaje duhanskih proizvoda te marki duhanskih proizvoda koje su u prometu u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: