{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedina brokerska kuća u FBiH za emisiju vrijedonosnih papira

F
9.9.2008. u 16:28
0
0
Jedina brokerska kuća u FBiH za emisiju vrijedonosnih papira
0
Jedina brokerska kuća u FBiH za emisiju vrijedonosnih papira
Raiffeisen Brokers postala je prva i za sada jedina brokerska kuća u Federaciji BiH koja je dobila dozvolu za obavljanje poslova osiguranja emisije vrijednosnih papira putem javne ponude.
Kako je saopćeno iz ove brokerske kuće, uvođenje ove usluge omogućava i domaćim firmama da dobiju profesionalnu pomoć prilikom emisije vrijednosnih papira, te samim tim i popularizaciju ovog način finansiranja kao alternative klasičnim načinima prikupljanja sredstava.

Komisija za vrijednosne papire FBiH je uvođenjem pravilnika o emisiji vrijednosnih papira putem javne ponude omogućila uvođenje poslova agenta i pokrovitelja emisije i na našem tržištu.

Poslovi agenta emisije su poslovi organizovanja emisije vrijednosnih papira bez obaveze otkupa, a obuhvataju između ostalog savjetovanje, pripreme za organizovanje upisa i uplate vrijednosnih papira i druge potrebne radnje u skladu sa zakonom i propisima.

Poslovi pokrovitelja emisije su poslovi organizovanja emisije vrijednosnih papira s obavezom otkupa od emitenta zbog prodaje ili s obavezom otkupa neprodanih vrijednosnih papira od izdavaoca zbog daljnje prodaje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: