{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javni službenici i predstavnici privatnog sektora upoznati s projektom javno-privatnog partnerstva

14.9.2017. u 14:28
410
3
Javni službenici i predstavnici privatnog sektora upoznati s projektom javno-privatnog partnerstva
410
Javni službenici i predstavnici privatnog sektora upoznati s projektom javno-privatnog partnerstva
U sklopu projekta "Javno-privatno partnerstvo u BiH", Ured koordinatora za reformu javne uprave počeo je sa realizacijom serijala obuka za javne službenike i predstavnike privatnog sektora u Bosni i Hercegovini.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prve obuke održane su u Banjoj Luci i Bihaću, a tokom naredna tri mjeseca obuke će biti održane u svim većim gradovima Bosne i Hercegovine. Obuke u Mostaru i Trebinju planirane su već 25. i 27. septembra, a tokom oktobra i novembra u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Distriktu Brčko te Bijeljini.

Učesnicima obuke su prezentirani slučajevi javno-privatnog partnerstva u praksi, potrebni koraci u provođenju projekta javno-privatnog partnerstva, životni ciklus JPP projekata, metodologija analize vrijednosti za novac u projektima javno-privatnog partnerstva, te različiti aspekti ugovora, pregovaranja i nadzora projekata javno-privatnog partnerstva.

"U protekla dva treninga je više od 100 učesnika u Banjoj Luci i Bihaću imalo priliku upoznati se sa ključnim aspektima projekata javno-privatnog partnerstva. Kao što smo i ranije najavili, cilj obuka nije informativnog karaktera nego su to radionice na kojima se polaznici iz javnog i privatnog sektora upoznaju sa svim detaljima, procedurama, analizama, ugovornim odnosima, ali i dilemama JPP-a. Obuke će biti nastavljene u narednim sedmicama i mjesecima, a bit će održano ukupno 18 obuka i treninga širom države", rekao je Tarik Zaimović, tim lider projekta JPP u BiH.

Dodao je da su polaznici obuke ocijenili odličnim te da su posebno korisnim ocjenjeni priređeni materijali, odnosno tri knjige koje su pripremljene u okviru projekta i to Metodologija za javno-privatno partnerstvo, Metodologija za procjenu vrijednosti za novac u projektima javno-privatnog partnerstva te Trening vodič za javno-privatno partnerstvo, a koje na više od 500 stranica obrađuju različite aspekte javno-privatnog partnerstva.

Javno-privatno partnerstvo je najznačajniji projekt u BiH iz oblasti upravljanja javnim finansijama, a glavni korisnici su vlade Federacije BiH, Republike Srpske i Distrikta Brčko.

Cilj projekta je uspostava funkcionalnog sistema javno-privatnog partnerstva (JPP) usklađenog sa EU standardima i najboljim evropskim praksama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: