biznis
0

JAT bi mogao postati Air Srbija

SRNA
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da srpski avioprevoznik JAT uskoro potpiše ugovor sa emiratskim Etihadom i da promijeni naziv u Air Srbija.

"Očekujem da u narednom periodu rešimo problem JAT-a i da bude potpisan ugovor sa Etihadom", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da će doći i do rebrendiranja, tako da će Srbija sa ponosom u budućnosti moći da se hvali Air Srbijom, koja će biti neuporedivo bolja i uspješnija od JAT-a u svakom pogledu.

"Teško je zamisliti ljepše ime, imate ime države u imenu aviokompanije koja treba da vas reprezentuje na svakom kontinentu", rekao je Vučić.

Generalni direktor JAT Airwaysa Velibor Vukašinović izjavio je ranije danas da stručnjaci Etihada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata intenzivno analiziraju poslovanje ove kompanije nakon potpisavanja memoranduma o razumijevanju.

Vlada Srbije i Etihad potpisali su 17. juna Memorandum o razumijevanju, a dvije kompanije su 15. aprila potpisale ugovor o saradnji kroz zajedničke letove i prodaju karata.

Etihad Airways je, na osnovu tog dokumenta, 15. juna uveo svakodnevne letove na liniji između Beograda i Abu Dabija.

Nacionalna aviokompanija Etihad osnovana je 2003. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.