biznis
0

"JAT Airways" dolazi u Hrvatsku

FENA
Srbijanska zrakoplovna tvrtka "JAT Airways" od početka srpnja trebala bi dva puta na tjedan letjeti od Beograda do Pule i natrag, a riječ je o privremenoj dozvoli koja vrijedi do 19. rujna.

Agencija Beta objavila je da je tvrtka "JAT Airways" dobila dozvolu hrvatskih civilnih zrakoplovnih vlasti za letove na liniji Beograd-Pula, a to je za Hinu potvrdila glasnogovornica hrvatskog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Riječ je, kako kaže glasnogovornica, o privremnoj dozvoli srbijanskom zračnom prijevozniku jer još nije sklopljen međudržavni sporazum o zračnom prometu o kojem se pregovara od 30. svibnja.

Prvi zrakoplov na liniji od Beograda do Pule trebao bi poletjeti 3. srpnja, a "JAT Airways" planira do 31. srpnja po dva leta na tjedan, četvrtkom i nedjeljom, objavila je agencija Beta koja dodaje da prodaja karata počinje sutra.

Prvotno je bilo planirano da zračni promet do Pule počne 19. lipnja, ali je to odgođeno zbog kašnjenja u dobivanju dozvole.

Srbija i Hrvatska nemaju međudržavni sporazum o zračnom prometu, ali je obavljanje letova moguće na temelju specijalnih dozvola, javila je Beta.