{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Japanski ambasador razgovarao o eko-turizmu

S
13.8.2009. u 17:25
0
0
Japanski ambasador razgovarao o eko-turizmu
0
Japanski ambasador razgovarao o eko-turizmu
Načelnik opštine Nevesinje Branislav Miković rekao je da je opština aplicirala kod japanske Vlade za nabavku specijalnog vozila za čišćenje grada, u okviru projekta "Razvoj održivog eko-turizma u BiH" u koji je Japan do sada uložio oko 840.000 eura.
"Ova univerzalna mašina uštedila bi nam puno novca, a grad bi nam bio čistiji i ljepši'', rekao je Miković, koji je danas u Nevesinju razgovarao sa ambasadorom Japana u BiH Futaom Motaijem, predstavnicima organizacije "Eko Velež" i Omladinske inicijative o perspektivi ovog japanskog projekta.

Miković je izrazio zadovoljstvo što japanska Vlada učestvuje u razvoju eko-turizma, te u razgovoru sa Motaijem iznio niz problema koje ova opština ima u oblasti ekologije i infrastrukture.

Motai je rekao Srni da je Japan obezbijedio realizaciju ovoga projekta, a da je on, kao ambasador te zemlje, iskoristio priliku da dođe u Nevesinje, sretne se sa ljudima uključenim u promociju eko-turizma i uvidi šta su uradili i šta može još da se uradi.

Tokom posjete Nevesinju, japanski ambasador je imao konsultacije sa učesnicima projekta, predstavnicima i članovima nevladinih organizacija koje učestvuju u projektu, radi identifikovanja uspjeha i budućih izazova.

U okviru saradnje u području razvoja turizma, Vlada Japana i Japanska agencija za međunarodnu saradnju (Džajka) započeli su ovaj projekat u februaru 2007. godine, kada su poslali nekoliko stručnjaka u BiH, uključujući i Džajkinog glavnog stručnjaka za razvoj eko-turizma Kanao Ita.

Oni pomažu lokalnom stanovništvu u njihovim nastojanjima za održiv razvoj eko-turizma, posebno na područjima Nevesinja, Podveležja i Blagaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: