{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jačanje privredne saradnje s Izraelom

F
25.2.2008. u 13:16
0
0
Jačanje privredne saradnje s Izraelom
0
Jačanje privredne saradnje s Izraelom
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković sastao se danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu s nerezidentnom ambasadoricom Izraela u BiH sa sjedištem u MVP-u Izraela Amirom Arnon.
Razgovarano je o jačanju bilateralne ekonomske saradnje koja je u dosadašnjem periodu bila na veoma niskom nivou.

Premijer Branković upoznao je ambasadoricu o ambicioznom programu Vlade u ovom mandatnom periodu, s posebnim naglaskom na javne radove u oblasti cestovne infrastrukture, investiticija u elektroenergetskom sektoru i drugim privrednim potencijalima kojima raspolaže Federacija BiH.

Istakao je da je prošla godina u FBiH bila rekordna po broju stranih investicija u finansijskom i proizvodnom sektoru. Zbog toga je rast GDP u Federaciji BiH u 2007. iznosio izuzetno visokih devet posto, i takva tendencija očekuje se i ove godine.

Ambasadorica Arnon je kazala da se već u maju priprema posjeta izraelskih investitora koji bi identificirali obasti u kojima postoji prostora za ulaganja.

Istakla je da se izraelska privreda uglavnom zasniva na visokim tehnologijama, informacionim tehnologijama i intelektualnom kapitalu i tu Izrael postiže vrhunske rezultate na globalnom nivou.

Posebno je apostrofirala da je Izrael veoma poznat po poljoprivrednim tehnologijama kao što je uzgajanje po sistemu “kap po kap”, a takav jedan sistem već je uspješno realiziran u Hercegovini.

Premijer Branković je zaključio da su izraelski investitori svakako dobrodošli, podsjećajući da je historija svjedok dobrodošlice jevrejskom narodu u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: