{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Jačanje kapaciteta Grupe Energija"

F
29.3.2009. u 16:09
0
0
"Jačanje kapaciteta Grupe Energija"
0
"Jačanje kapaciteta Grupe Energija"
Predstavnici udruženja iz Grupe Energija zahtjevaju od nadležnih ministarstava za energetiku da budu uključeni u proces priprema za izradu energetskih strategija u BiH, zaključeno je na radionici održanoj ovog vikenda u Vogošći.
Na radionici “Jačanje kapaciteta Grupe Energija za učešće u izradi energetskih strategija u BiH”, učestvovali su predstavnici 15 udruženja za životnu sredinu, okupljenih u Grupu Energija.

Na radionici predstavnicima udruženja predstavljena je procedura izrade inicijalnog nacionalnog izvještaja o klimatskim promjenama u BiH, koji se radi uz podršku UNDP-a, a u sklopu obaveza koje je preuzela naša zemlja potpisivanjem Okvirne konvencije o klimatskim promjenama UN-a.

Pored toga, predstavljena je i Arhuska konvencija, kojoj je takođe naša zemlja pristupila, a koja predviđa prava i obavezu uključivanja javnosti u donošenje odluka koje imaju uticaj na životnu sredinu.

Učesnici su zaključili da je neophodno da daljnji koraci u planiranju razvoja energetskog sektora budu provedeni na način da pravci i prioriteti razvoja energetskog sektora imaju što širu javnu i stručnu podršku, a koji će istovremeno obezbjediti razvoj ekonomije BiH i njenih entiteta na principima održivog razvoja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: