Cijena je plaćena
4

Izvršni direktor Warner Brosa podnio ostavku nakon curenja informacija o ljubavnoj aferi

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Izvršni direktor Warner Brosa Kevin Tsujihara negira tvrdnje da je obećao ulogu britanskoj glumici Charlotte Kirk dok su imali ljubavnu aferu, prenosi Sky News. Međutim, zbog pritiska javnosti odlučio je podnijeti ostavku.

WarnerMedia, matična kompanija, pokrenula je istragu nakon priče Hollywood Reportera u okviru koje je objavljena detaljna prepiska između Tsujihare i Charlotte Kirk, koja datira iz 2013. godine.

Poruke su ukazivale na seksualnu vezu između ambiciozne glumice i glavnog čovjeka kompanije, koji je glumici navodno obećao da će je upoznati s utjecajnim ljudima te da će joj omogućiti jednu od glavnih uloga u predstojećim filmovima.

"Nakon perioda razmišljanja shvatio sam da moj nastavak vođenja kompanije može biti smetnja i prepreka za nastavak realizacije uspješnih projekata kompanije", napisao je Tsujihara u dopisu kolegama iz Warner Brosa.

Isto tako, izvršni direktor ogranka WarnerMedia John Stankey pozdravio je odlazak Tsujihare dodavši da je njegova ostavka u najboljem interesu firme.

"Kevin je u velikoj mjeri doprinio uspjehu Warner Brosa u proteklih 25 godina i za to mu zahvaljujemo. Kevin priznaje da su njegove greške u suprotnosti s očekivanjima rukovodstva kompanije i da mogu utjecati na potencijal kompanije da napreduje", kazao je Stankey.