Skupština se ne slaže
0

Izvještaj za 2010: GRAS u gubitku 21.700.000 KM

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na redovnoj sjednici Skuštine KJKP GRAS jednoglasno je odbijeno usvajanje Izvještaja o poslovanju za 2010. godinu, u kojem stoji da je gubitak ove firme 21.700.000 KM.

Članovi Skupštine i Nadzornog odbora su naglasili da od nove uprave preduzeća očekuju pripremu Plana poslovanja za 2011. godinu koji bi trebao da bude precizan i konkretan sa jasno izraženim novčanim sredstvima i predočenim aktivnostima koje se trebaju uraditi na prevazilaženju problema poslovanja.

Dogovoreno je da 30. juna 2011. godine Skupština preduzeća održi proširenu sjednicu na kojoj će biti prisutni članovi Uprave i Nadzornog odbora, kako bi se razmatrao Plan poslovanja, te program mjera za konsolidaciju preduzeća. Skupština preduzeća očekuje da će se kroz Plan poslovanja iznaći sistemska i druga unutrašnja rješenja za prevazilaženje postojeće situacije, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću GRAS-a

Skupština je također razmatrala Izvještaj eksternog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja preduzeća za 2010. godinu. U Izvještaju je, između ostalih, data preporuka da se sačini program konsolidacije preduzeća, te da se pristupi hitnom iznalaženju rješenja za prevazilaženje iz postojeće situacije. S obzirom da je Skupština konstatovala da u Izvještaju nedostaju određena pojašnjenja te da ga je potrebno dopuniti, dogovoreno je da se usvajanje Izvještaja prolongira za narednu sjednicu Skupštine, za koju je planirano prisustvo eksternog revizora.