|

Izlagači iz dvanaest evropskih zemalja na sajmu u Brčkom

Izlagači iz dvanaest evropskih zemalja na sajmu u Brčkom
0
S
SRNA
1.12.2010. u 15:43
0
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: InfoBrcko.com
2/8 Foto: InfoBrcko.com
3/8 Foto: InfoBrcko.com
4/8 Foto: InfoBrcko.com
5/8 Foto: InfoBrcko.com
6/8 Foto: InfoBrcko.com
7/8 Foto: InfoBrcko.com
8/8 Foto: InfoBrcko.com
U Brčkom je danas otvoren Deveti međunarodni sajam privrede "Brčko 2010" na kome izlaže više od 300 učesnika iz 12 evropskih zemalja.
Ovogodišnji Sajam je rekordan po broju izlagača, gdje su na 3.600 metara kvadratnih pokrivenog prostora na Trgu pravde (prostor bivše kasarne) predstavljeni proizvodi i usluge iz skoro svih privrednih djelatnosti.

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Veselin Poljašević istakao je da je regionalna saradnja prvi prioritet ove krovne privredne asocijacije, a da su sajmovi dio njenih programskih zadataka.

On je u obraćanju na svečanom otvaranju Sajma naglasio da BiH ima najveću poslovnu saradnju sa zemljama Balkana, te najavio poboljšanje uslova za privredne aktivnosti i konkrentnost privrednika iz BiH u okviru CEFTA tržišta.

"Vrijeme nas 'gazi', a na privrednim komorama je da se udruže na tim interesima i jednim glasom od nadležnih državnih i entitetskih organa traže podršku i zakonsko uređivanje poslovanja bez barijera, a u skladu sa zahtjevima zemalja CEFTA-e i EU", rekao je Poljašević.

Otvarajući ovu privrednu manifestaciju, gradonačelnik Brčkog Dragan Pajić najavio je skoro predstavljanje projekta "Brčko-sajamski grad" koji je dio razvojne strategije aktuelne Vlade distrikta.

"Mi ćemo učiniti sve što je potrebno da se obezbijede uslovi za osnivanje posebne kompanije koja će organizatovati i razvijati Sajam u Brčkom kao značajnu privrednu aktivnost i logističku podršku svim preduzetnicima", rekao je Pajić.

U okviru sajamske manifestacije su i tematske konferencije vezane za proizvodnju organske hrane, poslovanje sa EU i iskustva Japana u razvoju malih i srednjih preduzeća.

Sajam privrede "Brčko 2010" trajaće do 4. decembra kada će biti uručena i sajamska priznanja najuspješnijim izlagačima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.