|

Izabrani najbolji vinogradi i vina regije

Izabrani najbolji vinogradi i vina regije
0
S
SRNA
5.12.2010. u 14:11
0
komentara
0

dijeljenja
Izabrani najbolji vinogradi i vina regije Foto: SRNA
Izborom najboljih vina i vinograda banjalučke regije, te održavanjem vinskog bala sinoć je u Banjoj Luci završena deveta po redu manifestacija "Dani vina Banjaluka 2010".
U konkurenciji više od 40 crvenih i 18 bijelih vina tročlani žiri za najbolje je proglasio Rajnski rizling Miodraga i Slobodanke Vasić, Traminac i Muskat Otonel, proizvođača Džajića i Simića, Talijanski rizling i Muskat Otonel proizvođača Simića i Džajića, Vino Kuve Barik proizvođača Željka Jungića, Frankovku proizvođača Igora Stojanovića i Kaberne Savinjon proizvođača Slobodanke i Miodraga Vasića.

Među 32 vinograda titula pobjednika za najbolji mali mladi vinograd pripala je vinogradaru Ranku Stepanoviću, za mali vinograd Dušanu Beriću, dok je nagrada u kategoriji najbolji proizvodni vinograd pripala vinogradaru Željku Jungiću.

Nagrađenim proizvođačima vina i vinogradarima, kao i prethodnih godina, obezbjeđeno je studijsko putovanje u jednu od najvećih vinarija u Evropi - vinariju Tikveš iz Kavadaraca u Makedoniji.

Manifestacija "Dani vina Banja Luka 2010" održava se s ciljem promocija i afirmacija vinogradarstva na području banjalučke regije. U okviru manifestacije vinogradari i vinari banjalučke regije imali su mogućnost da dobiju praktične savjete o što kvalitetnijem uzgoju vinove loze i proizvodnji vina.

Organizator manifetacije je Rotari klub Banja Luka u saradnji sa Udruženjem vinogradara i vinara Republike Srpske, dok su generalni pokrovitelji vinarije "Tikveš", Grad Banja Luka, hotel "Bosna", modna kuća "Karmen lajn" i kompanija "Lanako" iz Banje Luke.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.