{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz budžeta Općine Centar 20.000 km Privrednoj komori KS-a

F
4.3.2008. u 11:37
0
0
Iz budžeta Općine Centar 20.000 km Privrednoj komori KS-a
0
Iz budžeta Općine Centar 20.000 km Privrednoj komori KS-a
Načelnik sarajevske Općine Centar Dževad Bećirević i predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Kemal Grebo potpisali su danas protokol o realizaciji granta od 20.000 KM koji je planiran u budžetu Općine za ovu godinu.
Iznos će biti utrošen za realizaciju dvaju projekata Privredne komore KS-a: izradu analize poslovanja privrednih subjekata na području općine Centar s akcentom na mala i srednja preduzeća te za formiranje prvih obiteljskih farmi.

"Općina Centar kontinuirano pomaže održive projekte koji su usmjereni na razvoj poljoprivrede. Privredna komora KS-a je ponudila svim sarajevskim općinama projekt analize stanja u privrednim subjektima da bi se dobila kompletna slika", kazao je novinarima Grebo.

Istakao je da informacije s terena ukazuju na nedostatak pojedinih proizvoda u KS-u, prvenstveno mlijeka te će formiranje farmi ići u tom smjeru.

Bećirević je najavio daljnju suradnju s Privrednom komorom radi razvoja poljoprivrede na području općine Centar.

"Nedavno je formirana poljoprivredna zadruga Nahorevo-Centar koja je uspješno startala s otkupom mlijeka te poljoprivredna apoteka", objasnio je Bećirević.

Dnevne potrebe KS-a za opskrbom mlijeka, prema informacijama Privredne komore KS-a, prelaze milion litara te će ovakvi projekti uveliko pomoći dostizanju te količine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: