{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italijanski investitori kod premijera Brankovića

F
27.5.2008. u 12:20
0
0
Italijanski investitori kod premijera Brankovića
0
Italijanski investitori kod premijera Brankovića
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković primio je danas vlasnika italijanske firme “Predieri Metali”, Reme Predierija, sa saradnicima i direktora Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini Harisa Bašića.
Riječ je o firmi koja je uložila 28 miliona KM u Tvornicu “Presal Extrusion” iz Širokog Brijega i proglašena najboljim investitorom u Bosni i Hercegovini u protekloj godini.

Pored zahvalnosti Federalnoj vladi na podršci u implementaciji ovog projekta, Predieri je upoznao premijera Brankovića o novim investicijama koje njegova firma želi realizirati u našoj zemlji, a koje bi rezultirale otvaranjem novih 300 radnih mjesta.

Tokom razgovora bilo je riječi o problemima “Presala” u pogledu redovnog osiguranja sirovine za proizvodnju i upozoreno na diskriminirajući odnos mostarskog “Aluminija “ kada su u pitanju količine i cijene aluminija za preradu u “Presalu”.

Italijanski investitori su, u ovom kontekstu, izrazili bojazan da bi nerješavanje ovih pitanja moglo rezultirati preduzimanjem mjera premještanja fabrike u drugu zemlju.

Uz razumijevanje ovih problema, u čijem rješavanju je i do sada učestvovao, premijer Branković je obećao da će, u okviru nadležnosti Federalne vlade, preduzeti sve mjere da bi se spomenuti problemi riješili na zadovoljavajući način. Ocijenio je neophodnim da se u Ugovoru o privatizaciji “Aluminija” Mostar, kao jedan od obavezujućih kriterija, definira obaveza prioritetnog snabdijevanja aluminijumom domaćih prerađivača, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: