{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italija zainteresirana za uvoz energenata iz BiH

S
11.11.2009. u 19:44
0
3
Italija zainteresirana za uvoz energenata iz BiH
0
Italija zainteresirana za uvoz energenata iz BiH
Večeras je u Vladi FBiH federalni premijer Mustafa Mujezinović sa resornim federalnim ministrom Vahidom Hećom razgovarao sa ekonomskom delegacijom iz Italije koju je predvodio italijanski ambasador u našoj zemlji Raimondo De Cardona.
Gosti iz Italije ovom su prilikom pokazali posebno zanimanje za saradnju u oblasti elektro energije, pogotovo ako se radi o električnoj energiji iz obnovljivih izvora koju Italija posebno subvencionira, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Kao veliki potrošač električne energije Italija je zainteresirana za uvoz ovog energenta iz naše zemlje. Saradnja sa regionom u ovoj oblasti podrazumijeva i realizaciju projekata izgradnje novih elektroenergetskih kapaciteta na području Federacije BiH. O mogućnostima i oblicima saradnje detaljnije će se razgovarati u kontaktima sa resornim Federalnim ministarstvom energije, rudarstva i industrije.

Premijer Mujezinović pozdravio je zainteresiranost Italije i njenih investitora za saradnju u elektro energetskom sektoru. Naglasio je da BiH u najskorije vrijeme mora krenuti sa realizacijom elektroenergetskih projekata jer će u protivnom već 2018. godine ovaj energent i sama uvoziti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: