društveno odgovorni
42

IT kompanija Symphony mjesto je za razvoj najinovativnijih ideja i ulaganje u projekte budućnosti

IT kompanija Symphony podržala realizaciju prvog bh. sci-fi filma Fugitive.

Nedavno je, prije dugo očekivane premijere prvog bh. sci-fi filma Fugitive održane u kinu Meeting Point, održana ekskluzivna pretpremijera filma za uposlenike Symphonyja u tehnološkom centru Greenpark. Razlog tome je posebna saradnja IT kompanije Symphony i ekipe filma kroz kontinuiranu podršku i sponzorstvo za realizaciju filma.

Inicijative sa fokusom na rast i razvoj zaposlenih, klijenata, ali i eksternih zajednica

Tim povodom smo posjetili Greenpark, tehnološki centar IT kompanije Symphony kako bi saznali više u planovima za budućnost jedne od najuspješnijih kompanija jugoistočne Evrope. Symphony svoju kompanijsku kulturu temelji na jasnoj viziji da svojim djelovanjem potaknu rast i razvoj zaposlenih, klijenata, ali i eksternih zajednica. Ponosno ističu da ih intelekt članova Symphony zajednice, rast, napredak i timski rad zajedno sa neospornom moći tehnologije vode do najvećih uspjeha, te da kroz svoje poslovanje teže da rade i sarađuju sa ljudima koji imaju iste aspiracije.

"Osim toga, Symphony kontinuirano ulaže u razmjenu znanja među članovima svoje zajednice, ali i eksternom zajednicom koja prati naš rad. Neprestano pronalazimo nove načine da svoje zaposlene edukujemo, angažujemo na različitim aktivnostima koji doprinose dobrobiti svakog pojedinca, ali i ponudimo kvalitetan sadržaj svim članovima Symphony zajednice", pojasnio je Dino Osmanović u razgovoru prije premijernog prikazivanja filma Fugitive.

Afirmacija i podrška društveno odgovornim projektima jedan je od ključnih stubova našeg poslovanja

Upravo tako je došlo i do saradnje na realizaciji filma Fugitive koji je samo jedan u nizu projekata koje su podržali ove godine. Na dan pretpremijere prisutnima su se obratili Adis Kutkut Billain, producent filma, Marko Gačnik, autor storyboarda i promotivnih materijala, te Dino Osmanović, izvršni direktor Symphonyja u Bosni i Hercegovini.

"Symphony danas broji preko 600 zaposlenih, a počeli smo sa samo jednim čovjekom i njegovom vizijom. Petnaest godina kasnije imamo i prvi tehnološki centar Greenpark kao mjesto za nastanak i razvoj najinovativnijih ideja, te ulaganje u projekte budućnosti. Vidimo Fugitive kao jedan od takvih projekata i težimo tome da se ova saradnja nastavi", istaknuo je u toku razgovora Dino Osmanović, izvršni direktor Symphonyja u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, podršku ovakvom projektu vide i kroz prizmu različitog sadržaja kojeg se neprestano trude ponuditi svojim zaposlenim kako bi ih edukovali i dali priliku da razmijene svoja iskustva i interesovanja sa ljudima iz različitih industrija.

"Prisjećam se prvog susreta sa Adisom i načina na koji mi je predstavio svoj rad i ideju i moram da kažem da nam je već tada bilo jasno da će ovo biti uspješna priča. Symphony jako puno ulaže u kontinuiranu razmjenu znanja među članovima svoje zajednice, ali i eksternom zajednicom koja prati naš rad. Ovim događajem i brojnim sličnim inicijativama, želimo biti podsticaj pozitivnim promjenama u društvu u Bosni i Hercegovini", zaključio je Dino Osmanovic prije premijernog prikazivanja filma.