{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ispunjeni preduslovi za preuzimanje "Jelšingrada"

S
5.7.2011. u 14:15
0
0
Ispunjeni preduslovi za preuzimanje "Jelšingrada"
0
Ispunjeni preduslovi za preuzimanje "Jelšingrada"
Foto: Arhiv
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Željko Kovačević izjavio je danas da su ispunjeni svi preduslovi da se potpiše ugovor o kupovini i preuzimanju banjalučkog preduzeća Fabrike alatnih mašina (FAM) "Jelšingrad".
Kovačević je novinarima u Banjoj Luci rekao da su u toku razgovori sa stečajnim upravnikom, predstavicima radnika i sindikata ovog preduzeća radi dogovora o još nekim pojedinostima.

Vlada RS kupila je cjelokupnu imovinu FAM "Jelšingrad" za 8.263.620 KM.

Ministar industrije, energetike i rudarstva najavio je i da bi ovih dana trebalo da bude zaključen ugovor sa "Jadran-naftagasom" o dodjeli koncesija za eksploataciju nafte i prirodnog gasa.

Preduzeće za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa "Jadran - naftagas" iz Banje Luke trebalo bi da ove godine počen geološka istraživanja nafte, a bušenje istraženih lokacija planirano je za 2012, najavio je ranije generalni direktor ovog preduzeća Predrag Radanović.

"Ukupan obim investicija za geološko-istražne radove u periodu od 2011. do 2013. iznosi od 9,2 do 17,6 miliona dolara, a cjelokupna investicija u maksimalnoj varijanti može da dostigne i do 300 miliona dolara", rekao je Radanović.

On je naveo da će istražni prostor Republike Srpske biti podijeljen na tri istražna bloka i da će se prvo istraživati u Posavini i Semberiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: