biznis
1

Promo / Iskazivanje interesa za pružanje usluga upravljanja nekretninama

HETA ASSET RESOLUTION BiH poziva sva zainteresovana pravna lica da dostave pismo namjere za pružanje usluga održavanja nekretnina, koje su u vlasništvu Društva na području Bosne i Hercegovine.

Društvo je vlasnik velikog broja nekretnina različitih namjena širom države. U cilju optimizacije upravljanja portfeljom nekretnina, od našeg budućeg poslovnog partnera očekujemo odgovarajuću kvalificiranost i profesionalnu podršku u sljedećim oblastima upravljanja nekretninama:

  1. Upravljanje i izvještavanje Priprema i podnošenje redovnih izvještaja o stanju nekretnina (po potrebi i na engleskom jeziku); Priprema i podnošenje redovnih izvještaja o neophodnim zakonskim mjerama (npr. intervali za održavanje PP opreme i ostalo); Redovna priprema i izrada prijedloga za mjere, neophodne za očuvanje vrijednosti nekretnina i usklađenosti sa zakonskim propisima uz grubu kalkulaciju troškova (+/- 10%); Vođenje evidencije i organizacija nedostajuće dokumentacije; Prijavljivanje uočenih nedostataka i/ili oštećenja.

  2. Koordinacija procesa upravljanja nekretninama Upravljanje i koordinacija pružaoca usluga za tehničke usluge na objektima; Upravljanje i koordinacija pružaoca usluga za održavanje objekata; Osiguravanje usklađenosti objekata sa građevinskim propisima (bezbjednost i sigurnost); Osiguravanje usklađenosti sa zakonskim propisima pri nadzoru radova na nekretninama.

  3. Zastupanje vlasnika U vezi svih pitanja koja se odnose na profesionalno upravljanje nekretninama; Prema trećim licima (npr. zakupcima, kupcima) i/ili eksternim pružaocima usluga.

  4. Dodatne usluge Upravljanje projektima; Primopredaja nekretnine zakupcu i/ili kupcu.

Molimo sva zainteresovane pravna lica, koja žele iskazati interes za pružanje usluga upravljanja nekretninama, da dostave sljedeću dokumentaciju:

  • Pismo namjere;
  • Referentnu listu sa detaljnim opisom pruženih usluga i kontakt podacima osobe u ime kompanije kojoj je pružena usluga, a koja može potvrditi referentnu listu;
  • Aktuelno Rješenje o registraciji: original ili ovjerena kopija;
  • Aktuelna lista zaposlenika sa navedenim kvalifikacijama: original ili ovjerena kopija;
  • Aktuelnu potvrdu važeće police osiguranja za pravna lica: original ili ovjerena kopija.

Svu navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti u zatvorenoj koverti sa obaveznom naznakom: "NE OTVARATI" - Prijava za pružanje usluge upravljanja nekretninama Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije je petak, 24.03.2017.godine do 14.00 sati na adresu:

HETA d.o.o. Sarajevo, Hamdije Čemerlića 2, 71000 Sarajevo.