{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Inzko zadire u vlasničke odnose"

S
22.9.2009. u 11:44
0
10
"Inzko zadire u vlasničke odnose"
0
"Inzko zadire u vlasničke odnose"
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas da novonastala situacija u vezi sa "Elektroprenosom BiH" predstavlja potencijalno zadiranje u vlasničke odnose koji su svetinja na Zapadu.
"Ne može se dekretom nikome oduzeti vlasništvo i dati nekom drugom. Neka pokušaju u svojim zemljama napraviti da od jedne kompanije, čak i javne, oduzmu vlasništvo i daju nekom drugom. Svaki sud će ih oboriti i javno će ih proglasiti komunistima koji vrše nacionalizaciju", ocijenio Radojičić.

Radojičić smatra da su posljednji potezi visokog predstavnika potpuno nepotrebni i neprihvatljivi i da vraćaju OHR u vrijeme kad je nametao desetine odluka, a ne u vrijeme transformacije u Kancelariju specijalnog predstavnika EU.

On je novinarima rekao da su u Banjaluci u toku sastanci najviših funkcionera i predstavnika ovog entiteta u organima u BiH, koji će se oglasiti zajedničkom izjavom u vezi sa situacijom nastalom nakon 18. septembra kada je visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo osam zakona.

"Riječ je o početku nove političke krize u BiH. U to sam potpuno siguran", rekao je Radojičić.

On je naglasio da su rješenja nekih pitanja, kao na primjer državljanstva građana Brčko distrikta, već bila dogovorena i da je trebalo da uđu u redovnu parlamentarnu procedru, pa su stoga nematanja bila potpuno nepotrebna.

Visoki predstavnik Valentin Inzko objavio je 18. septembra da je nametnuo set zakona koji će omogućiti zaključenje supervizije nad distriktom Brčko do 15. novembra ove godine.

Nametnuti zakoni odnose se na pitanja promjene državljanstva građana distrikta, snabdijevanje strujom i na podjelu sredstava od sukcesije bivše SFRJ.

Inzko je istog dana donio odluku kojom se članovima Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH" nalaže da bez odlaganja imenuju generalnog direktora ovog preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: