{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro i konkretna ponuda za investicije EPBiH

S
10.3.2011. u 14:20
0
0
Uskoro i konkretna ponuda za investicije EPBiH
0
Uskoro i konkretna ponuda za investicije EPBiH
U dvodnevnoj, uzvratnoj posjeti Elektroprivredi BiH, u Sarajevu boravi delegacija mađarske državne elektroprivredne kompanije MVM.
Tokom današnje posjete EPBiH članovi delegacije, koju predvodi generalni direktor MVM Csaba Baji, u prisustvu njegove ekselencija, mađarskog ambasadora u BiH, gospodina Laszla Totha i trgovačkog savjetnika Tibora Sulta, u razgovorima sa predstavnicima EPBiH, na čelu sa generalnim direktorom Amerom Jerlagićem, izrazili su spremnost kompanije MVM, u 100 procentnom državnom vlasništvu, da učestvuje u realizaciji nekih razvojnih, dugoročnih investicionih projekata EPBiH.

Mađarska, zemlja koja predsjedava Evropskom unijom, zemlja je u razvojnom usponu ali se već sada susreće sa nedostatkom električne energije. Upravo to je razlog zainteresovanosti MVM-a za ulaganja u razvoj elektroenergetskog sektora, odnosno u investicione projekte EPBiH. Poseban interes izražen je za projekat izgradnje bloka 8 u TE "Kakanj" ali i za ostale kapitalne investicije EPBiH. Mađarska državna elektroprivredna kompanija zainteresovana je i za širenje svog portfolija i za osnivanje kćerki kompanija za trgovinu električnom energijom u zemljama zapadnog Balkana u čemu je akcenat upravo na Bosni i Hercegovini sa kojom mađarske kompanije već godinama ostvaruju uspješnu poslovnu saradnju. Ovom prilikom istaknuta je uspješna saradnja EPBiH sa mađarskim kompanijama ostvarena tokom rekonstrukcije i modernizacije bloka 5, 200 MW, u TE "Tuzla".

Zaključeno je da se o svim temama današnjeg razgovora uskoro naprave konkretni planovi njihove realizacije jer vremena za odlaganje nema, tim prije što MVM raspolaže dostatnim finansijskim sredstvima za učešće u realizaciji bilo kojeg investicionog projekta EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: