Investicije
356

U Srebrenici će se ove godine graditi sportska dvorana kapaciteta 600 mjesta

Piše: S. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Idejni projekat je završen, a do kraja godine u Srebrenci će početi izgradnja multifunkcionalne sportske dvorane, kapaciteta 600 sjedećih mjesta. Potvrdio je to za Klix.ba Ćamil Duraković, načelnik Općine Srebrenica.

"Dvorana će se graditi sredstvima koje je obezbijedila turska općina Beykoz, sa kojom mi imamo saradnju. Na ideju smo došli prije otprilike dvije godine, jer Srebrenici treba jedan takav objekat", kazao je Duraković.

U Srebrenici postoji nekoliko otvorenih sportskih terena, tako da je potreba za izgradnjom sportske dvorane više nego opravdana. Srebrenica će tako dobiti adekvatan prostor ne samo za sportske, već i kulturne i ostale manifestacije.

"Jedan određeni period mi smo morali čekati na ta sredstva, ali je na kraju odlučeno da će Općina Beykosz sredstva implementirati kroz tursku razvojnu agenciju TIKA u BiH", istakao je Duraković za Klix.ba.

Obaveza Općine Srebrenice je da uradi projekat, a idejno rješenje je već gotovo. Do kraja godine će početi finalizacija tog projekta, a za sada su u opciji tri lokacije, a gdje će se tačno graditi dvorana, naknadno će odlučiti Skupština Općine Srebrenica.

Jedini zahtjev Općine Srebrenica projektantu bio je da dvorana ima kapacitet između 500 i 600 sjedećih mjesta.